Last news in Fakti

17 Юли, 2017 09:02 2 656 0

Почина бащата на всички зомбита (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • джордж ромеро-
  • зомби-
  • нощта на живите мъртви

Отиде си американският режисьор на филми на ужасите Джордж Ромеро

Почина бащата на всички зомбита (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Почина американският режисьор на филми на ужасите Джордж Ромеро, предаде ТАСС, като се позова на вестник "Лос Анджелис таймс".

Ромеро е починал на 77-годишна възраст след "непродължителна, но агресивна борба с рак на белите дробове", съобщи неговата съпруга.

Той е режисьор на легендарна поредица филми за зомбита, включително "Нощта на живите мъртъвци" (1968 г.), припомня ТАСС.

Почина бащата на всички зомбита (ВИДЕО+СНИМКИ)

АР отбелязва, че Ромеро е преоткрил този жанр. Неговите зомбита винаги са били нещо повече от обикновени канибали - те бяха метафори за конформизма, расизма, "културата на моловете", милитаризма, класовите различия и други социални злини.

Почина бащата на всички зомбита (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мнозина смятат "Нощта на живите мъртъвци" за критика на расизма в САЩ, посочва АР. Единственият чернокож герой се измъква жив от зомбитата, но е застрелян от спасителите.

Самият Ромеро казваше, че не би правил филми на ужасите, ако е нямал възможност да вкарва в тях политически послания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА