17 Юли, 2017 14:34 1 420 0

Белгия може да се оттегли от мисията в Средиземно море

  • белгия-
  • бежанци-
  • средиземно море

Властите в страната смятат, че така само се насърчава имиграцията

Белгия може да се оттегли от мисията в Средиземно море - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в Белгия обмислят да изтеглят страната от участие в мисията на ЕС за спасяване на имигранти в Средиземно море, съобщи „Ройтерс“.

Това стана ясно от изявление на белгийския министър на имиграцията Тео Франкен. Той призова страната да изтегли своята фрегата, която е разположена между Сицилия и либийското крайбрежие.

Според него по този начин имигрантите само се насърчават да опитат опасното пътуване към Европа.

„Според мен тази операция е чиста лудост. В нея няма логика. Не става въпрос , дали да ги спасим или не. Така обаче се насърчават опитите за прекосяване на морето. По този начин около нас отново е пълно с трупове. Това е жалко за Европа“, заяви Франкен.

От белгийското министерство на отбраната обявиха, че ще продължат да участват в мисията, само ако Либия позволи наличието на кораби в своите териториални води. Все още няма отговор от либийското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: