Last news in Fakti

17 Юли, 2017 15:23 3 838 4

77 българи в черния списък на Турция. Били терористи

  • турция-
  • българия-
  • черен списък-
  • българи-
  • терористи-
  • ислямска държава-
  • доклад

Десетки български граждани са заподозрени във връзки с терористични организации

77 българи в черния списък на Турция. Били терористи - 1
Снимка: Shutterstock

Имената на 77 български граждани са включени в черния списък на Турция за влизане в страната заради обвинения, че са свързани с терористична организация.

Това показват данните на доклад, разпространен от турското министерство на вътрешните работи. Общо 53 781 души от 146 страни фигурират в списъка, който забранява допускането им на турска територия.

Турските власти посочиха, че заради увеличените рискове са затегнати мерките по границите на страната. Продължава модернизацията на техническите средства за наблюдение, както и загражденията срещу нелегално влизане в страната.

От изнесените данни става ясно, че 21 български граждани са били депортирани при опит за влизане в зони на конфликт. Франция е лидер сред депортираните с 252 души, следват германците и британците.

Турското вътрешно министерство посочи, че общо 2622 френски граждани фигурират в черния списък за влизане в страната. 1519 белгийци също попадат в забранителния списък по подозрения, че имат терористични връзки.

Докладът на турските служби е озаглавен „Борбата на Турция срещу ДАЕШ“. В него Анкара остро критикува действията на джихадистката групировка и посочва, че тя подклажда към ислямофобия.

„Въпреки твърденията си, че е основана в името на исляма, кървавата организация ДАЕШ значително навреди на ислямските общества“, пишат от турското министерство на вътрешните работи.

Турците посочват, че действията на „Ислямска държава“ нямат нищо общо с ценностите на исляма и твърдо се разграничават от постулатите на мюсюлманския свят.

„Ислямска държава“ е разглеждана като терористична организация в Турция от 30 септември 2013 година. В южната ни съседка оттогава бяха извършени няколко терористични нападения, отговорност за които поеха джихадистите. Турските въоръжени сили отговориха с удари по техни позиции в съседна Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefan

    5 2 Отговор
    Колко турски граждани се занимават с престъпна дейност?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kaludi

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ежко":

    WTF
  • 4 Дедо Грую

    5 1 Отговор
    Вой, вай, вай, вай, Алахъм, джадъ бяш терорист се направи на правоверен
    Но препродават петолецът " без знянието на фащ...😎
Новини по държави: