Last news in Fakti

19 Юли, 2017 10:51 1 474 0

Задържаха контрабандно злато за над 30 000 лв.

  • злато-
  • накити-
  • контрабанда-
  • капитан андреево-
  • митница

При два случая от последните дни на "Капитан Андреево" са задържани огромно количество накити

Задържаха контрабандно злато за над 30 000 лв. - 1
Снимка: Агенция Митници

Златни накити на обща стойност 31 146 лева задържаха при два случая митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

При първия случай, на 13.07.2017г., около полунощ, контрабандните бижута са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул - Букурещ. За превозното средство е подадено искане за щателна митническа проверка от служители на Гранична полиция. Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. При щателна митническа проверка се установява, че в личния багаж на пътуваща в автобуса румънска гражданка са укрити полиетиленови пликове с недекларирани накити от жълт метал

Задържаха контрабандно злато за над 30 000 лв.

Открити са общо 160 обеци, синджири, пръстени и гривни, които според направената от вещото лице експертиза са от 14-каратово злато с общо тегло от 394 грама, на стойност 23 640 лева.

При втория случай, на 18.07.2017 г., лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, е спрян за митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките в автомобила са открити, укрити в сутиена и в дамската чанта, златни накити с общо тегло 125.1 грама на стойност 7 506 лева.

Бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

На нарушителките, румънска и българска гражданки, са съставени актове по Валутния закон като им са иззети по 520 евро за обезпечения на евентуални вземания по съставените актове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА