25 Юли, 2017 07:15 3 510 6

Най-мощния XJ на Jaguar - XJR575

Най-мощния XJ на Jaguar - XJR575 - 1

От Jaguar продължават да вадят класни конкуренти на германските класически седани и последното им творение се нарича XJR575. Това е отговора на 7-series, S-Klasse и A8 в най-спортните им варианти и определено има с какво да ви впечатли.

В означенията можем да видим мощността, която предлага или 575 конски сили и точно 700 Нютонметра, които идват от доказалия звуковите си и механични възможности си компресорен 5.0-литров V8. Те се изпращат само и единствено към задните колела, като ускорението от 0 до 100 тук се извършва за 4.4 секунди и приключва на точно 300 км/ч за общо 44 секунди.

За всичко са виновни от SVO - Special Vehicle Operations, като външността на автомобила ще се отличава с два специални цвята - Sattin Corris Gray и Velocity Blue, както и специалните 20-инчови джанти Farallon. Отличителните белези продължават и отвътре - много мотиви с означението 575, специална тапицерия за седалките, както и редица други декоративни елементи.

Ян Калъм - главният дизайнер на компанията, споделя, че това е спортен автомобил, но това не означава, че трябва да се правят компромиси по линия на комфорта и дизайна. Той може да е много бърз, но го прави с огромен комфорт, който клиентите очакват от машините на Jaguar. Както всички останали модели и XJR575 ще бъде произвеждан Бромуич на Острова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 2 Отговор
    XJ отговаря на S klass, 7-er и А8.
  • 2 gnida

    15 1 Отговор
    Вярно е , а xf е в класа на 5-та серия , е клас и а6 . Тези jaguar-и се възродиха .... Интересно им влияят тата ..
  • 3 Random

    3 13 Отговор
    Мислено от м....л, сглобено от пияно англе или алах-акбаровец.
    Айде не.
    То това ще влиза в сервиза през ден.
    И сигурно едната страна е по-дълга от другата като на Rover SD1.

    Коментиран от #5

  • 4 Jag

    9 1 Отговор
    Те защото бмв и мерцедес се сглобяват от чистокръвни немци роднини на хитлер... карал съм xf 2009 година и 5-ца бмв от същата година емии jaguar > bmw
  • 5 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Random":

    Много си зле щом сравняваш XJ с SD1. Ти Jaguar си виждал само по телевизията май?
  • 6 майстора

    0 0 Отговор
    това върви повече от s65 amg w221 ...... тествано ...