14 Декември, 2011 12:52 1 829 2

Обвиниха Боевски в наркотрафик в отсъствието на адвоката му

  • гълъбин боевски

Засега олимпийският ни шампион остава в затвора в Сао Пауло

Гълъбин Боевски е бил обвинен в наркотрафик на 9 кг кокаин в отсъствието на защитата си, съобщи в сряда пред бТВ българският му адвокат Ивайло Дерменджиев. По време на това заседание на съда се очакваше да бъде поискано пускането на Боевски под гаранция.

По думите на юриста обвинителният акт е бил прочетен на клиента му чрез видеоконферентна връзка от съда в Сао Пауло до затвора, където се намира. Преводачката Милена Миткова е превеждала обвиненията. Копие на акта е изпратено до бразилския адвокат.

На мястото в съда не е успял да присъства бразилският защитник на Боевски, тъй като разбрал за насроченото заседание едва 15 минути преди началото му.

Дерменджиев разказа още, че засега разследващите органи в латиноамериканската страна отказват да събират доказателства, чрез които да проверят версията на заподозрения български спортист.

Откакто бе задържан в края на октомври, Боевски твърди, че не е знаел за скрития в багажа му кокаин и че си е купил куфара, преди да тръгне към България с дъщеря си Сара. Разследващите обаче не се интересували от обстоятелството къде е произведен, както и от къде е закупен куфарът.

Боевски подробно разказа тази версия и в интервю за ТВ7, излъчено в сряда.

Дерменджиев каза, че необходимата документация от България е преведена и заведена във външно министерство и посолството на Бразилия. Проблем обаче е изискването всеки документ, който трябва да бъде представен пред съда, да бъде приет в процеса, да бъде преведен от бразилски преводач с лиценз от бразилската държава.

Оказва се обаче, че никой няма такъв лиценз в Бразилия. Самата Милена Миткова има лиценз да превежда само разпити. Конкурс за това не е правен от 7 години.

За освобождаването на олимпийския ни шампион адвокатите представят пред съда в Сао Пауло пакет от 50 документа. Той включва удостоверение за чистото съдебно минало и липса на криминални регистрации на Боевски, свидетелството за семейното му положение, диплома за висше образование, договори за дарения и препоръки от Българския олимпийски комитет, Федерацията по щанги и спортното министерство.

Адвокатът съобщи още, че според бразилското законодателство олимпийският шампион по вдигане на тежести може да бъде осъден на между 5 и 15 години затвор по обвинението в контрабанда на кокаин. Тази присъда може да бъде удължена с една трета заради отежняващите вината обстоятелства – че става дума за международен наркотрафик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иванчо

    0 0 Отговор
    Опитват се да ни го представят като невинен, жертва на някакви си други лоши хора. А пък той си е най обикновен наркотрафикант. Колко хора в Европа щяха да се тровят с неговия кокаин. На интервюто каза че имал добър бизнес в БГ. Ами нали изнесаха че фирмите му не вървят и дължи 2 млн. лева на банки.
  • 2 00000

    0 0 Отговор
    Е как няма да усетиш, че куфарите ти тежат 9кг????? Хайде сега смешки... тука щеше да мине номера.. хаха