Last news in Fakti

31 Юли, 2017 21:11 2 350 3

Ето и най-старото семейство на света

  • семейство-
  • гинес-
  • донелли

Тринадесет братя и сестри от Северна Ирландия, чиято обща възраст е 1073 години, са най-възрастното семейство в света. Благодарение на това те влизат и в Книгата на рекордите на Гинес. Най-старият брат е на възраст 93 години, а най-младият на 72. По думите им дълголетието се дължи на съвета на баща им да „хапнат нещо топло” преди сън. „Овесена каша около 22.00 часа, а след това и още една на сутринта около 7.00 часа”, казва най-младият брат Джо.

Овесената каша понижава кръвното налягане, нивото на лошия холестерол, добра е за сърцето и е отлично профилактично средство срещу захарен диабет.

По думите на членове на семейство Донелли, през целия си живот те са се хранили само с натурални продукти като сами са си отглеждали плодовете и зеленчуците, както и са се хранили с домашни яйца. Хлябът също сами са си пекли, а алкохол рядко се е консумирал в семейството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Й.

    12 0 Отговор
    Да са живи здрави!
  • 2 Случаен РОМ

    1 0 Отговор
    Журналистите пак объркаха бройката,пише 13 братя и сестри,а на снимката са 12.

    Коментиран от #3

  • 3 ибрахим

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Случаен РОМ":

    13 снима бре