Last news in Fakti

4 Август, 2017 17:04 1 765 7

Деца войници в ДР Конго пият кръвта на жертвите си

  • деца-
  • войници-
  • конго-
  • кръв
Деца войници в ДР Конго пият кръвта на жертвите си - 1

Деца войници в Демократична република Конго пият кръвта на своите жертви, вярвайки, че това ще ги направи непобедими.

Въоръженото формирование "Камуина Нсапу", което редовно извършва нападения в централния район Касай, използва за бойци момчета и момичета, много от които на възраст между 7 и 13 години, заяви в доклад Комисията на ООН за правата на човека.

Според доклада членовете на "Камуина Нсапу" вярвали, че магическият ритуал, включващ пиене на кръвта на обезглавени жертви, ще ги направи непобедими, съобщиха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.

Повечето жители били убедени в магическите способности на децата, което всявало страх.

"Това общо вярване . . . може отчасти да обясни защо едно зле въоръжено формирование, съставено до голяма степен от деца, е в състояние да устои на настъплението на обучена национална армия повече от година", заяви комисията в доклада, който се основава на свидетелства на хора, избягали в Ангола от насилието в ДР Конго.

По данни на ООН "Камуина Нсапу" е екзекутирала най-малко 79 човека. Формированието убивало главно представители на властите.

През март или април е било създадено друго въоръжено формирование, наречено "Бана Мура", което да напада етническите групи луба и лулуа, към които принадлежат бойците на "Камуина Нсапу". Твърди се, че формированието, подозирано, че извършва кланета и изнасилвания на етническа основа, е въоръжавано и подкрепяно от местни лидери и служители на армията и полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 )))))DDDDD

    15 1 Отговор
    Да де...диваци са...А оня "борец за свобода" в Сирия дето ядеше сърцата на убитите сирийски войници ..какъв е???? Или щом те са подкрепяни от САЩ на тях им е позволено всичко...
  • 3 Пазарен Либерализатор

    15 1 Отговор
    Нечовешко може да звучи, но проблема се решава с откриване на сезона за "носърчета", ловен сафари туризъм в Конго, якета и абажури от естествена кафява кожа, ръкавици и т.н.
  • 4 Иван Господинов

    7 1 Отговор
    Животински свят и неговите ритуали.
  • 5 бай кор

    9 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    По данни на ООН "Камуина Нсапу" е екзекутирала най-малко 79 човека. Формированието убивало главно представители на властите.!!!!!!!!!!! щом чистят представители на властите да заповядат и в БГ ще направят голяма услуга на НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!!1
  • 6 Адолф

    8 1 Отговор
    Готови са да бъдат интегрирани от ЕС! Да идват...
  • 7 Барчо

    5 2 Отговор
    Кво чака оная медуза. Да ги кани. Германия е голяма.