7 Август, 2017 06:21 6 268 4

Най-дългият в света мост е факт (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • мост-
  • швейцария

През последните години свикнахме най-мащабните строителни съоръжения да бъдат с адрес Китай. Това обаче далеч не е така. Наскоро в Швейцарските Алпи беше открит най-дългия пешеходен мост в света. Той се намира между двете популярни туристически дестинации Грахен и Цермат. Името му е Europabruecke (Европейски мост). Дължината му е 500 метра, а височината – 90 метра. От него се разкрива потресваща гледка към Грабенгуфер и Швейцарските Алпи.

Мостът е бил открит специално за хора, които не се страхуват от височина, тъй като „вълнението от преминаването над пропастта е неописуемо” пише в местен пътеводител.

Цялата конструкция е от стомана. Широчината на моста е едва 63 см., а отстрани има парапети с решетки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MasterBoy

    5 3 Отговор
    "Най-дългият в света мост е факт"

    Коментиран от #3

  • 2 МСМ

    9 2 Отговор
    Уникално съоръжение
  • 3 фъкти

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "MasterBoy":

    Така е! Факт!
  • 4 Име като гост

    6 3 Отговор
    Преди това не е ли имало друг най-дълъг мост? Интересно. Или това е мост, който се е оказал най-дълъг от момента на построяването му?