9 Август, 2017 16:33 1 827 0

Къде се търсят най-много жилища в САЩ

  • сащ-
  • търсене-
  • жилища-
  • къщи
Къде се търсят най-много жилища в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

С 27.8% се е увеличило търсенето на жилища и къщи в САЩ през юни 2017 г. в сравнение със същия месец на предходната година. Разглеждайки данните на месечна база се наблюдава спад от 4.3% спрямо месец май. От изследваните 15 най-големи американски градове, Лос Анжелис се отличава с най-силен ръст в търсенето на жилища. През юни индексът там се е увеличил с 27.1%, като е достигнал 134 пункта. Огледите отчитат повишение от 34.9%, а броят на заявките за покупка е с 19.4% повече в сравнение с предходния месец.

За страната броят на потенциалните клиенти, желаещи оглед, е спаднал с 0.2%, а броят на заявките – с 11.3% спрямо месец май. На годишна база обаче се отчита повишение.

Основната причина да се наблюдава спад на месечна база е увеличаващият се дефицит в предлагането. През юни са били продадени 758 956 имота, което е с 12.2% по-малко в сравнение с година назад. Най-голям месечен спад в търсенето се наблюдава във Финикс – 33.6%, от 205 през май до 137 пункта през юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА