11 Август, 2017 11:55 7 315 10

Пожар изпепели стотици класики в САЩ

  • пожар-
  • олдтаймер-
  • сащ
Пожар изпепели стотици класики в САЩ - 1

Поне 150 олдтаймери изгоряха в пожар в американския щат Илинойс в нощта на 9 срещу 10 август, съобщава The Telegraph. Огънят избухнал в известната автокъща за класически автомобили County Classic Cars в гр. Стонтън.

Пожар изпепели стотици класики в САЩ

Според властите на място пристигнали 100-ина огнеборци от 13 различни служби в района. Опитите им да овладеят пламъците обаче били затруднени от обстоятелството, че най-близкият пожарен кран се намирал на поне 800 метра, което принудило 15-20 цистерни да циркулират с часове между него и огнения ад.

Пожар изпепели стотици класики в САЩ

Изгорели са напълно основната сграда, изложбената зала и част от складовете на County Classic Cars. Пожарникарите успели да овладеят огъня чак към 10:30 на сутринта, когато голяма част от комплекса вече била изпепелена.

Пожар изпепели стотици класики в САЩ

Според шефа на стонтънската пожарна основният склад на автокъщата бил предимно от дърво, в конструкцията нямало предвидени огнеупорни прегради и практически нямало какво да спре пламъците. Донякъде успокоителна е новината, че са изгорели само една трета от общо 600-те олдтаймери в колекцията на County Classic Cars, произведени между 1920 и 1980 г.

Пожар изпепели стотици класики в САЩ

Пожар изпепели стотици класики в САЩ

Пожар изпепели стотици класики в САЩ

Пожар изпепели стотици класики в САЩ

Пожар изпепели стотици класики в САЩ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Benz

    15 56 Отговор
    Американските класики не струват,на кой му пука...

    Коментиран от #3

  • 2 Дидор

    8 26 Отговор
    Тъпи ушанки
  • 3 кроко

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "Benz":

    Голяма глупост каза ти, човече !
  • 4 некъв фен

    25 2 Отговор
    Сърцето ми се къса... ама как може склада да е направен от дърво... кретени!

    Коментиран от #7

  • 5 Еколог

    24 4 Отговор
    По 1 газова и да идват за баловете май месец.
  • 6 Кибик

    12 19 Отговор
    Лонгурници с дигател, тегло и разход на ЗИЛ 130. За Краваристан са хубави, но в Европа само зад витрината на магазина да привличат купувачи
  • 7 Гост

    11 11 Отговор

    До коментар #4 от "некъв фен":

    Кравари.
  • 8 Гост

    8 3 Отговор
    Абе хора вие нормални ли сте? За нищо (без пари даже) и г.зът ще си дадете. Вие изобщо автомобилни фенове ли сте? Видите нещо от Америка и веднага почвате да плюете,няма значение дали сте се доближавали да автомобилите на тази страна или до самата държава . Но не вие трябва да плюете нали. А за другата статия някакъв пиян руснак или какъвто е там като сглобил един трактор само хвалите. Защо като е толкова хубаво в тази Русия не избягате там,тук на никой няма да липсвате! И като е толкова лошо в таз гадна Америка една камара ушанки отидоха там да живеят, включително и синчетата на някой от червените ви началнички тук!
  • 9 Роман дизел

    6 2 Отговор
    Всеки истински шофьор е мечтал да кара такава кола друг е въпросът за практичността и .Дали ще побликуват ако изгори руска плевня със олдтаймери.
  • 10 втвс

    1 0 Отговор
    От снимките е видно, че американските пожарникари са си свършили много "професионално" работата !