12 Август, 2017 12:06 4 304 3

Огромни злоупотреби със земеделски земи в Монтанско

  • злоупотреби-
  • монтанско-
  • земеделие-
  • земи-
  • терени-
  • вълчедръм

Фирми отдават земи под наем без знанието на собствениците

Огромни злоупотреби със земеделски земи в Монтанско - 1
Снимка: Shutterstock

Десетки земеделски производители излязоха на протест в Монтанско. Спорът е за една от най-плодородните земи в района. Оказва се, че част от терените са отдадени едновременно на различни фирми без знанието на собственици и наeмaтeли.

Тази сутрин хората се събраха пред общината в град Вълчедръм, защото преди дни установили, че фирма от друго населено място е сключила договори за земята, която те обработват, съобщи "Нова телевизия".

На някои от земеделците дори собствената земя е взета под наем от въпросната фирма и след това е отдадена на друга фирма с един и същи собственик.

Хората твърдят, че никой не ги е потърсил, за да сключат договор и не разбират, как земите им вече са отдадени на друг собственик.

„Става въпрос за около 3-4 хиляди декара земя във Вълчедръм и почти 2000 в Якимово, което е над 7 000 декара, които са арендовани във въпросната фирма”, заяви Димитър Копривчин, собственик на земя.

„При извършената проверка в партидата на имотите е установено, че няма връзка между наемодателя и собствениците на имотите, а също така наемодателят не е собственик и няма предоставени права за управление от собствениците или арендатори или наематели”, заяви Виолета Гергова, директор Областна служба по земеделие – Монтана.

От фирмата, за която се твърди, че е сключила нерегламентирани договори за земя, обработвана от други земеделци отговориха, че всичките им документи са редовни.

По случая вече е уведомена прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а помните ли едно време

    6 4 Отговор
    Мошенициии, после народния съд бил лош

    Коментиран от #2

  • 2 кирил

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "а помните ли едно време":

    точно народния съд разчисти терена за тия мошеници и разбойници
  • 3 ПФУ

    4 1 Отговор
    Помним го едно време. Никога няма да забравя колко плодородни земи, имущество и животни са конфискували комунягите на дядо ми. Никога няма да го забравя или простя, както стотици хиляди други. Ще има видовден рано или късно.