12 Август, 2017 14:31 8 433 28

Туристи плащат по още 1,50 лв. за кетчуп и майонеза в дюнера

  • кетчуп-
  • майонеза-
  • дюнер-
  • черноморие

Заведенията за бързо хранене по морето се чудят с какво още да "изцакат" почиващите

Туристи плащат по още 1,50 лв. за кетчуп и майонеза в дюнера - 1

Такса "кетчуп", "горчица" и "майонеза" измислиха дюнерджийници и пицарии по морето. На различните места тя е 1 лв. или 1.50 лв., пише "Телеграф".

В созополско заведение клиенти искали да си поръсят сандвичите с кетчуп, горчица и майонеза. Усмихнат служител им ги подал любезно, без да обели дума. Туристите се шокирали, като разбрали, че за тези "екстри" им били начислени допълнителни 4.50 лв., т.е по 1.50 за всяко.

"Добре, че не поискахме шарена сол и чубрица, че десетка не ни мърдаше", шегува се изпатилият клиент във Фейсбук, добавяйки, че това е една от причините много нашенци да ходят в Гърция на море.

Подобни такси са въвели и караваните за хамбургери. Обявените цени в менюто са прилични, но салатите се заплащат отделно по 2 лв. всяка. Тази подробност се съобщава на клиента чак когато поръчката му е готова и той е поставен пред свършен факт. Така хамбургер с пиле, струващ 3 лв. по ценоразпис, с добавени 2 салати и пържени картофи, става 9 лв.

По-луксозните и скъпи кръчми имат друг номер. Цените в менюто привидно са си съвсем нормални, дори изглеждат народни. Клиентът е впечатлен от салата за 2.50 лв. или сафрид за 5 лв. и пилешка пържола за 4 лв. Когато дойде сметката обаче, че обявените цени не са за порция, а за 100 грама от всяко блюдо. Малкото уточнение е вписано в менюто с още по-малки букви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриот

    58 4 Отговор
    български мръсни номера
  • 2 Лексус

    15 68 Отговор
    Щели да ходят в Гърция- там кво си мислите, че нямат номера ли? Пред ресторанта една табела, вътре друга за чужденци, с разлика 70%. Ганьо си е Ганьо - отишъл на почивка, пък си брои стотинките и мрънка за 1,5лв.

    Коментиран от #17, #18, #26, #28

  • 3 бобиком

    9 33 Отговор
    Що пишете глупости и лъжи.Това ако се е случило въобще нали щеше да гръмне ефира най-малкото след случая в Созопол.Пореден фейк от ваша страна .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 PlimP

    6 9 Отговор
    3, пореден кво, я вземи се упрятай и не се прави на супер, турбо, хипер интелигентен
  • 6 Шпек Салам Народен

    12 21 Отговор
    Що бе,журналист,като си купиш кебапче от "Кауфланд" и го нацъркаш с кетчуп и майонеза ,не си ли плащаш?!
    Просто вече сте банални-новина в черни краски за Черноморието и ведната след това сравнение с неповторимата и негрешима Гърция.
  • 7 Dicima

    7 20 Отговор
    В Германия също се плаща на повечето места.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ВЪРБАН

    10 0 Отговор
    СОЖЕТЕ И БИБИЛИНКИ 1.20. ГОТОВО
  • 15 Фюрера

    21 4 Отговор
    Да СИ ПОРЪЧАТ МУСАКА ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ ШОПСКА САЛАТА 1 РАКИЯ И ЩЕ ЗНАЯТ ЧЕ СА В БЪЛГАРИЯ КАКВИ СА ТЕЗИ дЮНЕРЧЕТА ОТ АНАДОЛА
  • 16 Фюрера

    25 3 Отговор
    ЯЖТЕ БЪЛГАРСКИ ХРАНИ НЕ дЮНЕРИ ОТ АНАДОЛА
  • 17 Пазарен Либерализатор

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "Лексус":

    Десета година ходя из Гърция на почивка. Цените са еднакви и във вътрешността на страната, и по морето. Там на гиросите кетчуп, майонеза и горчица няма - свинско месо от грил, домати, риган, лук и питка, това е. Пържените картофки са отделно в кутия. Тук по л@йноморието не предлагат дюнери, а някаква мазна манджа, омотана в катма.
  • 18 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 7 Отговор

    До коментар #2 от "Лексус":

    Ма като съм но почивка това значи ли че трябва да си дам спечеленото или спестеното през годината на морските тарикати и мутри там?аз тва не го разбирам значи като почивам да не обръщам внимание как ме крадат и цакат а аз понеже почивам да фърлям парите си на тарикатите на морето?нема ка да стане значи аз си ходя в турция и там почивката е страхотна
  • 19 100 грама от всяко блюдо

    23 5 Отговор
    Хора научете се - НЕ ХОДЕТЕ ПО РОДНИТЕ КУРОРТИ - там ще бъдете бити, измамени и разочаровани! Тези места са за чужденците, които няма къде да мърдат и щат не щат са за 1-2 седмици. Разберете, че всяка измама и хитрина ще се намери някой форумен трол, дето да каже, че в Папуа Нова Гвинея - НАВСЯКЪДЕ Е ТАКА - ходи да провериш ако искаш. Или ще ви затапят, че можело и по-зле - в Шератон (например) си плащаш и това и това... Къде набутахме другите страни и Шератони по Бг миризливите капанчета? НЕ ВЛИЗАЙТЕ В РЕСТОРАНТИ, НЕ КУПУВАЙТЕ ДЮНЕРИ, ОТИДЕТЕ В БЛИЗКИЯ МАГАЗИН И СИ КУПЕТЕ ГОТОВИ САЛАТИ И СЕДНЕТЕ ПРЕД ДЮНЕРА, ЗА ДА ГИ ВИДИТЕ КАК ще сс П0Д.ИСКАТ ОТ ЗЛОБА!!!
  • 20 Plovdiv

    19 2 Отговор
    Тая година вече е късно, но от другата - масов национален бойкот на българските сметища, наречени "курорти", като подготовката за тази инициатива започне още отсега! Нека ги видим тогава мутрагеньовците-селинджъри дали ще са толкова отворени...
  • 21 Мерц

    14 0 Отговор
    Ми хора като има такива такси върнете скапания дюнер и си искайте парите! Аз така щях да им го натикам обратно те да си го ядат тия измамници!!!
  • 22 Random

    10 3 Отговор
    Като че ли няма други дюнерджийници...
    Ми като не ти харесват цените на тая, разходи се 5 метра до следващата.
    Никой не ви задължава да купувате където са солените цени.
    Не са измамници, а идиоти. Не ви крадат парите, а ги губят.
  • 23 Каменбряг

    7 3 Отговор
    Писна ми медиите и властта да чернят дребните предприемачи , а корумпирани мързеливи чиновници да се правят на герои.
  • 24 Кака Гинка

    5 1 Отговор
    Раздутите цени и ниското качество по Черноморието са си стара традиция;още от едно време плащахме двойно и тройно за всичко там.Отдавна не съм ходила,но както дочувам от много места - не само нищо не се е подобрило,но и продължава да се влошава...
  • 25 Роман дизел

    3 2 Отговор
    Влачете буркани и дамаджани ловете риба яжте миди и фалирайте Тея готованци.
  • 26 Хайко

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лексус":

    Лексус - вземи си запали Лексуса и иди до Гърция и не заблуждавай хората. Говориш измислици.
    А тия дюнери по 9лв....5Евра..... за 6 Евро в Гърция получавам 2 дюнера и пия 2 бири...има такива пРимоции тук таме.
    2012 ходих за последно в "ресторант" Royal мился беше в Несебър - сервитьора ми носи шишчетата...а те солени та се не ядат...питах сервитьора защо са толкова солени....каза че това било нормално...а бяха БЕЗБОЖНО скъпи!!! За чадъри и шезлонги дадох над 200лв за 10 дена?!!??
    Голям смях е това нашето черноморие....тия тарикати дето са се навъдили до никъде няма да я докарат...мен още преди 5 години ме изгониха.
    Ходете в Гърция хора. Пълен БОЙКОт трябва на лай*оморието ни!! Бях патриот преди 5 години и тотално отказвах да ходя в Гърция - да си давам парите на тия "мръсни гърци"....е на черното не можеш да кажеш бяло м*м* му стара...почивката излиза на същите пари като в Бълагрия...и никой не е в състояние да ме убеди в противното, като почти всеки ден се храним в псаротаверни.
    Там е истинската почивка(дума която нашите хотелиери не разбират още)....тук е борба...я някой вирус ще те хване...я някой сервитьор ще те издразни...я престрелка....а пък и такса стол можеш да платиш ако не слушкаш...
    Останете със здраве и внимавайте на кого си давате парите!!!
  • 27 гощо

    4 0 Отговор
    Простият селяндур не разбира как вреди сам на себе си!!! Ма нали сега да дерна някой лев па дали ще дойдат пак при мен мио е все едно!!!! Е това е гениалната мисъл на селяците по морето!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове