Last news in Fakti

13 Август, 2017 21:33 2 903 9

Иран купува хеликоптери Airbus (ВИДЕО)

  • иран-
  • хеликоптер-
  • еърбъс-
  • airbus-
  • boeing

Техеран продължава мащабното пазаруване на западни въздухоплавателни машини след вдигането на санкциите

Иран купува хеликоптери Airbus (ВИДЕО) - 1

Иран преговаря с европейския самолетостроител Airbus за покупката на 48 хеликоптера за граждански нужди, продължавайки мащабното пазаруване на западни въздухоплавателни машини след вдигането на санкциите, съобщава Reuters.

Министерството на здравеопазването планира да поръча 45 хеликоптера за спешни медицински нужди, като покупката се договаря от министерството на пътищата и градското развитие, съобщиха ирански медии, цитирайки заместник-министър по транспорта.

Бреговата служба също планира да проведе търг, за покупката на три спасителни хеликоптера, допълни той.

Говорител на Airbus Helicopters заяви, че компанията не коментира дали води или не преговори с потенциални клиенти.

Иран поръча над 200 самолета, след като бяха вдигнати международните санкции срещу страната миналата година в замяна на ограничаване на ядрената й програма.

Иранският национален авиопревозвач IranAir вече поръча 100 самолета от американския самолетостроител Boeing и 20 машини от производителя на турбовитлови самолети ATR. Осъществяването на сделките обаче се бави заради несигурност около финансирането.

През юни Airbus обяви, че две други ирански авиокомпании са се ангажирали да купят 73 самолета по време на авиосалона в Париж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 345

    15 17 Отговор
    Като се обединат Иран, Китай, Русия и още 20-тина страни и бой по главата на чичо Сами, така ще превъзпитат американците и ще заепочнат нов път

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Диди

    17 11 Отговор

    До коментар #1 от "345":

    Ех мечти,мечти.
  • 3 Гост

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "345":

    Какво обединение какви 5 лв? Ако нсе обединяват с тях що не им купуват техните самолети и хеликоптери, нали са много хубави?
  • 4 ГОСТ

    7 4 Отговор
    малиии колко сме жалки
    с нашите 2 40 годишни хеликоптера
    за празника на армията

    Коментиран от #5

  • 5 Де да бяха 2

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "ГОСТ":

    Един е, другия падна наскоро при учение на НАТО.
  • 6 арабски селяндур

    6 11 Отговор
    Ако съм на иранците няма да купя нищо от САЩ. А може би поръчката на 100-те боинга е един вид "благодарност" за вдигането на санкциите. Русия и Китай произвеждат достатъчно добри машини и за граждански нужди така че мога да купуват от тях.
  • 7 USA

    11 10 Отговор
    Естествено че ще купят Airbus, няма да купят руски бараки я.
  • 8 стоян георгиев

    10 5 Отговор
    чудно що не купиха ни един руски самолет,а руските са толкова хубави и евтини и надеждни и ....,а купуват от тези изедници американците и техните съюзници европеиците.купуват със сълзи на очи ,молеики се .молеха се на боинг маса време като бе ембаргото и сега като падна купуват щото не се знае до кога ще имат тази възможност.
  • 9 кроко

    12 5 Отговор
    Е, как така ? Иран купува 48 въртолета от омразната Европа, цели 100 боинга от първите врагове, мразените кравари и на това отгоре още 73 самолета от гейропейския Airbus, това са все сделки за милиарди и милиарди ! А колко единици летателна техника Иран купува от русняците, къде са ушанките от коневръза, защо мълчат ???