13 Август, 2017 19:35 1 669 4

Пребиха американски турист в Германия. Показал нацистки поздрав

  • германия-
  • адолф хитлер-
  • нацистки поздрав-
  • нацист

Властите водят разследване срещу чужденеца за нарушаване на законите

Пребиха американски турист в Германия. Показал нацистки поздрав - 1
Снимка: Shutterstock

Американски турист е бил пребит от неизвестен нападетел, след като демонстрирал традиционния нацистки поздрав с изпъната ръка в германския град Дрезден, предадоха световните агенции.

Инцидентът се случил снощи и след него 41-годишния американец останал с леки наранявания. В кръвта на туриста е установено високо съдържание на алкохол.

В момента властите водят срещу американеца разследване за нарушаване на законите, забраняващи използване на нацистка символика.

Нападателят, който напуснал мястото на инцидента, се издирва за нанасяне на телесни вреди.
Това е втори случай за две седмици, при който в Германия чуждестранни туристи биват задържани за демонстриране на нацисткия поздрав.

Миналата събота полицията арестува двама китайски туристи, на 36 и 49 години, които правели нацистки жестове и се снимали един друг с мобилните си телефони пред сградата на Бундестага в Берлин.

Според властите те са били обвинени в "използване на символите на незаконна организация" и са освободени, след като платили 500 евро гаранция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Барчо

    13 4 Отговор
    Ами, това лице може би е трето поколение германец и се казва ако не Хасан, то Мехмед или Мюмюн. Те не обичат този тип поздрави изобщо. В скоро време ще четем, че Германец е пребит от неизвестни, защото е казал нещо на НЕМСКИ. Хаааааааа-хаааа-ъ!
  • 3 шшш

    9 2 Отговор
    а ако каже алахакбар и започне да стреля с калашник..както го правят тези правоверни,дали това е по добре..

    Коментиран от #4

  • 4 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "шшш":

    Вярата не и позволява да го бият, а и не може, защото човека си има права. Това да не ти е да си в някоя африканска страна. Тук е Европа, люлката на културата. Първо трябва да се докаже, че го е направил и после вече ще го съдят. Между впрочем за преживелите джихадисти не се пише за съдбата и нататък.
Новини по държави: