Last news in Fakti

15 Август, 2017 20:10 4 241 18

Идва ли война със Северна Корея? (ВИДЕО)

  • северна корея-
  • война-
  • видео

Истински конфликт или задкулисна политическа игра

Идва ли война със Северна Корея? (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/AP

Северна Корея и напрежението на Корейския полуостров е основна тема в новините през последните месеци.

Този въпрос беше обсъден в студиото на Факти.бг от редакторите Анаатоли Стайков и Росен Стойчев.
Възможна ли е война между Северна Корея и САЩ? Не става ли въпрос за задкулисен политически спор. Вижте в това видео:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    19 6 Отговор
    Идва война между САЩ и Северна Корея. И двете държави са достатъчно агресивни и въоръжени. Но това ще е само териториален конфликт, който няма да прерасне в Трета световна война. Русия и Китай вече са готови да изиграят възпираща роля, за да не се стигне до ТСВ. КНДР ще удари първа и ще развижи тектонските плочи с което ще събуди супервулкана Йелоустоун. Западното крайбрежие на САЩ е обречено да загине. САЩ натрупаха много омраза към себе си. Дойде време да плати сметката.

    Коментиран от #5

  • 2 Монго

    20 4 Отговор
    "Докато всички очакваха поредното ракетно изпитание на Ким Чен Ун, а Пентагонът се готвеше да прихване ракетите още във въздуха, Северна Корея реши да се изгаври по друг начин със САЩ. Подводница от среден клас изведнъж изплува на 23 км. западно от Сан Франциско. Това е съвсем малко отвъд 12-милните териториални води на САЩ, които се разпростират до 22,2 км."
    Хахаха, ако това не е фейк, америте пак ще пълнят гащите.
  • 3 сойкаПЕИСМЕХУЛКА

    19 4 Отговор
    Войната няма да дойде от КНДР, а от САЩ. Много добре знаем едно време кой се мешаше на Корейския полуостров. Много добре знаем за "подвизите" на хамериканците в Ирак, Либия и Сирия. Много добре знаем какво е в момента положението в тези страни. Много добре знаем и как хамериканците отговарят на няколко ракети - с атомно оръжие по Хирошима и Нагасаки.
  • 4 Диди

    3 14 Отговор
    Мисля,че няма да има война.Ким само плаши,но ще има последици от неговите заплахиПоследиците ще носи той..Няма да остане дълго на власт.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Барчо

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "мнение":

    Казваш, че СК е еднакво агресивна както САЩ!!! Може ли да дадеш информация през последните да речем 20 г в колко военни операции е участвала СК и колко САЩ? Щом слагаш знак на равенство да го видим на практика.
  • 6 Барчо

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Диди! Ако си следила поредността на нещата, щеше да видиш, че първи американците отправиха заплахи към СК. Заплахите на СК са като ОТГОВОР на заплахите на американците. Защо обвиняваш този който се отбранява? Корейците просто искат американците да си оберат военните круши и да ги оставят да си живеят в кочинката. Ядреното оръжие, което те искат да имат е като гаранция, че никой няма да смее да ги закача и да има някакви претенции. Ако иракчаните, афганистанците, либийците и някои други го имаха и до сега щяха да са държави, а не племенни територии. И за бежанци в такива размери никога нямаше и да предполагаме, че са възможни. Да не говорим, че ИДИЛ нямаше да я има дори като проект. Ако искаш мир, готви се за война. Верщейн?

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Диди

    2 9 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Преди години,Северна Корея подписала ли е нещо?

    Коментиран от #10

  • 8 Барчо

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Ти представяш ли си американците да разбичкат осарника СК и да се разбягат тези промити мозъци по света. Шибаните американци няма да допуснат и една такава кратуна до страната си, но ще задължат ние да ги приемем както чалмите. Те тогава ще си ..... майката. Щото аз не мога да различа един южно кореец от северно кореец. Ти можеш ли? Ще има "В името на Ким, на ти едно голямо Бум"
  • 9 стоян георгиев

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    няма нищо по смешно то твърдението ти че ако всеки камилар има ядрено оръжие е нямало да има бежанци щото лошите сащ щели да се спрат!!!ти ирак или афганистан с талибаните за добри ли ги имаш?по твоя морален стандарт кои са по-добри си асадиска сирия или сащ?моля отговори ми да се посмея.тва твоето са разсъждения на талибан,шокиран съм честно!

    Коментиран от #12

  • 10 Барчо

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Миналата година афроамериканеца президент на САЩ НЕ подписа ли нещо в Париж? Що тази година Големия бел вожд от белио дом каза, таа нема а стане? Последва ли нещо от това? Значи за едни може, а за други не? Айде да не изпадаме в подробности!!! И не знам дали ти е ясно, но тук даже не става въпрос за ядреното въоръжаване на СК. Тя просто граничи с Русия и това я прави искана територия за американски бази, насочени срещу нея.
  • 11 onq s konq

    5 15 Отговор
    Абе простофили руснашки,не чухте ли че в интервюто ясно и точно се каза че ако СК нападне първа,това значи ДО 20 МИНУТИ ДА Е НА ПОДА В НОКАУТ!И толкова за глупав го смятате Ким,че да си направи харакири след като е на върха на държавата с безгранична власт?Въпросът е обаче,че ВИЕ ИСКАТЕ ДА ИМА ВОЙНА с абсурдната надежда че ПАЛАЧИНКАТА ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ,т.е. ще настъпи нова Октомврийска революция,а покрай нея и нов 9.Септември в БГ,което на практика значи НОВ СВЕТОВЕН РЕД, при който отново ПОСЛЕДНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПЪРВИ.Е споко-политическата палачинка яко е залепнала за дъното на тигана и шансът ви от невзрачни създания да станете мастити соц. лидери е само в бетонните ви глави!

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Барчо

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Ако си направиш труда да видиш какви сгради са били направени там още от римско време и са били запазени допреди войната, може би нямаше да пишеш тези тъпизми. Естествено е да има и много камилари - неуки и тъпи. И в България ги има, но те се казват по друг начин. И в Америка ги има. Във всяка държава ги има. Въпроса е да си яздят само камилите. Правителствата на изброените страни почти всички нейни членове са завършили в елитни английски, френски, австрийски, американски и т.н. цивилни и военни училища. Може да си направиш справка в уикипедия.

    Коментиран от #14

  • 13 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Ееееее, увлече се. Само малоумник може да иска да има война. Във всеки мой коментар го пиша. Американците в Америка, северно корейците да си седят в кочинката. И сега съм го писал. Бащата на Ким и неговия баща си харесват прасенцата така, както са сега. Не искат да се сменя нито строй, нито да се обединяват със ЮК. Те са си царе и такива искат да са и техните деца. Имат изключителни облаги от които няма да допуснат да ги лишат. По тази причина са изолирали народа си от външния свят и са му промили мозъка.
  • 14 стоян георгиев

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    абе те и нашите ръководители са завършели такива ама още не сме европа .камиларите скъпи барчо не са построили нищо.абсолютно нищо.тва че там е имало преди други дето са строили сгради пътища или пирамиди не променя ситуацията.та те питах нещо много просто може да пробваш да отговориш.и не си мисли че разни диктаторчета или откровени талибани с ядрени оръжия ще направят света по-сигурно място.твърдението ти е меко казано абсурдно!
  • 15 Платен глупак

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Стига,махни се!!!писна им на хората да ти четат тъпите,платени мисли!яхай си коня и да те няма драскач!ДРАЗНИШ!

    Коментиран от #16

  • 16 onq s konq

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "Платен глупак":

    "Оооо,...Махни се Сатана!"Поне изразително и с патос ли го рецитираш,или каканижеш като задунайски простофил?

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    1 1 Отговор
    Човешката простотия, алчността и комплексарщина са безкрайни, така че няма да се учудя, ако наистина словесният конфликт прерасне във военен. Явно от война се нуждаят хората, за да станат по-добри. Не беше достатъчна Първата Световна Война, за това възникна и втората.Разликата е, че след нея хората си взеха забележка и почти никой не смееше да изрече думата "война". В последните години обаче май историята беше позабравена, защото думата "война" се изрича все по-често. Ако наистина се стигне до подбна простотия, то последствията ще са зловещи. Не случайно Айнщайн е казал, че не знае с какви оръжия ще се води третата световна война, но в четвъртата щяла да е с камъни и дърве. Жалко ще е, че ще се погубят милиони човешки животи, но пък има каузи, за които трябва да умрат много хора. Дано поне съвременната Империя на злото и псевдо демокрацията бъде спряна. За съжаление както винаги България е съюзник на губещите.