Last news in Fakti

24 Август, 2017 11:56 823 0

Райконен се навил лесно да остане във Ferrari

  • райконен-
  • ferrari-
  • подпис-
  • договор-
  • формула 1

Финландецът твърди, че се наслаждава на битките на пистата

Райконен се навил лесно да остане във Ferrari - 1
Снимка: БТА/АР

Световният шампион във Формула 1 за 2007-а година Кими Райконен изобщо не се е колебал, след като е получил предложение да остане във Ferrari и за следващия сезон. Скудерията потвърди официално, че запазва финландеца, като се очаква около Гран При на Италия в началото на септември да бъде потвърден и контракта на Себастиан Фетел.

„Нямаше да подпиша, ако не се наслаждавах на това, което правя и не работех добре с отбора. Започнахме да говорим за това късно след началото на кампанията, но бързо се разбрахме. Не ми трябваше много време, за да помисля” коментира Райконен.

„На този етап от кариерата ми правилното действие е да подписвам за по една година. Няма значение обаче дали имам контракт или не, тъй като винаги давам максимума. Сигурно след месец вече ще се спекулира за следващия” добави Кими.

Финландецът има 4 подиума от началото на сезона, като спокойно можеше да спечели в Монако и Унгария, ако не бяха действията на отбора да остави Фетел пред него. Той има 20 успеха в кариерата си, последният от които с Lotus през 2013-а в Австралия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА