Last news in Fakti

24 Август, 2017 21:37 2 777 1

ТОП 10 на държавите с най-големи задръствания

  • трафик-
  • час пик-
  • класация
ТОП 10 на държавите с най-големи задръствания - 1
Снимка: БТА

В ТОП 10 на градовете, в които задръстванията са най-големи влизат два европейски града. Оказва се, че те са в съседни на България държави – Румъния и Турция. Букурещ е на пето място, а Истанбул на шеста позиция. В румънската столица в час пик е необходимо да се отдели двойно повече време за предвижване, в сравнение с останалата част от денонощието, или 90% повече време сутрин и 98% повече време вечер. В Истанбул е по-лесно да се предвижда човек в час пик сутрин – 68%, отколкото вечер, когато времето за превоз е с 91% по-дълго в сравнение с останалата част на денонощието.

Първите три позиции в класацията изготвена от компанията за навигационни системи TomTom са за Мексико, Тайланд и Индонезия.

Що се отнася до България, София също присъства в класацията на 83 място. Изчисленията показват, че на софиянци и гости на столицата са им е нужно 58% повече време за предвижване по време на час пик сутрин. За вечерта този процент е 66%. Веднага след нас се нареждат Берлин и Дубай, съответно на 84 и 85 позиция.

ТОП 10 на държавите с най-големи задръствания


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.