Last news in Fakti

25 Август, 2017 20:34 2 793 7

Република Китай затяга връзките със САЩ

  • делегация-
  • сащ-
  • тайван-
  • мозъчен тръст-
  • посещение-
  • официална визита-
  • форум-
  • new southbound policy-
  • инвестиции-
  • търговия-
  • бизнес-
  • туризъм-
  • обмен

Делегазия от бивши държавни служители, експерти и учени посети Тайван

Република Китай затяга връзките със САЩ - 1

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството е посветило по-нататъшните си усилия в посока на укрепване на иначе стабилните отношения със САЩ, посредством, разширено сътрудничество,обхващащо области като търговия и регионална сигурност.

„Основните международни въпроси, над които ще работим и които вярваме, че ще доведат до ползи и за двете страни, като увеличаване на инвестициите и създаване на работни места, са от голямо значение и важност за правителството на нашата страна“, допълни тя.

Цай направи своето изявление по време на прием на делегация от САЩ, която посети Тайван, за да участва в международния форум в Тайпе. Сред делегатите бяха бившият член на Камарата на представителите на САЩ Мат Салмън, бившият директор на Американския институт в Тайван Стивън Йънг, а също и редица учени от базирания във Вашингтон Global Taiwan Institute.

Форумът носи названието „Разработване на нова рамка за отношенията между Тайван и САЩ в условия на динамични промени в Азиатско-тихоокеанския регион“ и се състоя по-рано тази седмица. Той събра учени, експерти и бивши държавни служители от САЩ, които по време на еднодневното събитие проведоха редица дискусии, посветени на създаването на механизъм за сътрудничество между мозъчните тръстове в двете страни.

Президентът на Тайван даде висока оценка на събитието, заявявайки, че е важно да се възприеме нов подход, който да отговаря по-добре на променящия се климат в Азиатско-тихоокеанския регион.

„Република Китай се стреми да разшири своето присъствие в региона чрез дългосрочни усилия, като например новата правителствена инициатива „New Southbound Policy“. Тя цели да увеличи инвестициите и да насърчави търговията като проучва нови възможности за бизнес и засилва туристическия обмен в Южна и Югоизточна Азия.“, каза още Цай.

Заемайки централно място в Националната стратегия за развитие, инициативата има за цел да задълбочи връзките на Тайван с десетте държави-членки на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия и шест страни от Южна Азия, Австралия и Нова Зеландия в области като селското стопанство, бизнеса, културата, образованието, туризма и търговията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    7 13 Отговор
    Добре че жълтите осъзнаха навреме че Тръмп като нищо ще им хлопне вратите на ЗАПАДНИЯ ПАЗАР/то друг пазар май няма/ ,което буквално ще им спре тока за отрицателно време.А иначе русофилите възторжено скандират че светът "вече" бил двуполюсен...Да така е и то доста отдавна,само дето ИЗТОЧНИЯ ПОЛЮС Е СЪЗДАДЕН ЗА ДА СЛУГУВА НА ЗАПАДНИЯ.

    Коментиран от #2, #3, #7

  • 2 Знаещ

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Нали не мислиш, че става дума за Китай? Тайван никога не са били и няма да бъдат основен фактор в световната икономика. Но виж бъдещия световен номер едно е друго нещо. Самите американци твърдят, че през 2050 Китай ще има 9 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ БВП ОТ САЩ и ще са абсолютен номер едно.
  • 3 на коня под опашката

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Скъпи ми цвилещ, тука става дума за държавата, която ние наричаме Тайван.А то си го и пише в статията, ама кой да чете. Чукча писател, чукча не читател. Това е островчето на Чан Кай Ши, където правят смартфоните HTC. Другото, голямото, дето е на континента е КНР. Ся вдяна ли, колко ти е капацитета?
  • 4 Прото

    5 4 Отговор
    9 пъти по голям бвп е невъзможен просто мислете с главите си

    Коментиран от #5

  • 5 Знаещ

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Прото":

    "Бъдещето принадлежи на Азия, пишат експертите на PwC. В своя анализ те са проучили различни фактори. Сред тях са броят на населението, развитието на икономиката, технологичният прогрес, обемът на международната търговия, обемът на чуждестранните капиталовложения.

    Китай вече превъзхожда САЩ по размера на БВП, но към 2050 г. тази разлика ще нарасне почти 9 пъти.

    Експертите смятат, че Германия и Централна Европа категорично се нареждат сред губещите в тази надпревара. Икономическият растеж на Германия до 2050 г. ще бъде средно годишно само 1,3% и всяка година трудоспособното население ще се съкращава с 1%."
  • 6 Прото

    3 4 Отговор
    Бвп то надвишава по покупателна способност а не по ном.стойност и тъпърва в азия ще текат дестабилизационни процеси
  • 7 Бесен Язовец

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Ааа така ли е ти значи си слуга освен ако не си зле с посоките