Last news in Fakti

28 Август, 2017 09:37 3 580 4

Ключов момент от строителството на Керческия мост

  • керченския проток-
  • мост-
  • строителство

Строителството на моста през Керческия проток, който ще свързва Черно с Азовско море, премина в нов етап с монтирането на железопътната арка. Строителите определят операцията като „уникална”, тъй като се извършва монтаж на метална конструкция с тежест 6000 тона. Строителните дейности се извършват на основата на нестабилна хидрометеорологична основа.

Строителите са успели да поставят огромната арка на плаващи опори. В операцията са участвали над 10 морски съда и над 100 души. След позиционирането на конструкцията във водата следва тя да бъде повдигната със скорост 5 метра в час.

Операцията по монтирането на арката ще отнеме не повече от 72 часа. През това време преминаването на кораби през Керческия проток ще бъде спряно. След като конструкцията бъде окончателно монтирана предстои пускане на корабоплаването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    24 1 Отговор
    "Строителството на моста през Керческия проток, който ще свързва Черно с Азовско море..." До сега си мислех,че мостовете свързват две части суша,но автора на статията явно е измислил нова технология.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Просто е написал ЩЕ . Ако я няма тази приставка всичко е наред !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.