7 Септември, 2017 18:40 1 511 0

Група академици и излседователи за пръв път на посещение на о. Тайпинг

  • тайван-
  • тайпинг-
  • изследвания-
  • тайфун-
  • климат-
  • циклон-
  • учени-
  • академици-
  • обмен-
  • инициатива

Посещението има за цел да насърчи изследванията на островите Тайпинг и Донгша

Група академици и излседователи за пръв път на посещение на о. Тайпинг - 1

Остров Тайпинг, най-големият естествено образуван остров от групата Спратли в Южнокитайско море, вчера бе посетен за пръв път от международна група академици и иследователи, организирана от Министерство на науката и технологиите на Република Китай.

Групата се състоя от 24 членове, включително професор по морска наука и география от Университета в Кънектикът - Тимъти Бърн , изследовател по изменението на климата от Океанографския институт в Масачузетс - Ан К. Коен, специалист по циклони – Косуке Ито и експерт по тайфуни от Японската метеорологична агенция – Тетсуо Наказауа.

Според Министерството на науката и технологиите посещението е в отговор на директива, издадена от президента на страната Цай Ин-уен по време на първото заседание на Съвета за национална сигурност през юли 2016 г., за засилване интереса към острова като база за трансгранични научни изследвания от чуждестранни учени и изследователи.

С участието на около 100 академици от страната и чужбина, събитието послужи като платформа за решаване на важни въпроси в областта на екологичните науки, като същевременно даде възможност да се представят и най-новите открития и идеи.

Част от дългогодишната политика на правителството е подкрепата за атмосферните, геоложките и морските изследвания, свързани с Южнокитайско море. Досега са осъществени редица инициативи, включително създаването на станция за мониторинг на остров Донгша през 2003 г. и метеорологична станция и сеизмограф на остров Тайпинг през 2012 г.

Последната сред тези инициативи е Офисът на южнокитайския международен научен проект. Стартирала от през 2016 г. от Министерство на науката и технологиите, тя има за цел да насърчава сътрудничеството между Тайван и другите страни и територии в региона, както и да кани експерти, които да провеждат изследвания на островите Донгша и Тайпинг.

Намиращ се на 1.600 километра южно от град Каошинг, остров Тайпинг е дом на повече от 200 души, включително хората от бреговата охрана, медицинския персонал и учени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА