Last news in Fakti

7 Септември, 2017 21:03 1 529 0

Тайван развива дигиталната икономика

  • тайван-
  • дигитална икономика-
  • делегация-
  • визита-
  • facebook-
  • механизми за регулация-
  • сигурност-
  • сътрудничество

Тайванска делегация на посещение в централата на Facebook

Тайван развива дигиталната икономика - 1

Делегация от Република Китай се срещна с висшето ръководство на Facebook в седалището на компанията в Калифорния по-рано тази седмица, за да обсъдят възпроси, свързани с развитието на световната дигитална икономика, както и с безопасността на мрежовото общество. Това заявиха от Националната комисия по комуникациите на Тайван.

Делегацията се състоя от министъра без портфейл Одри Танг, председателят на Националната комисия по комуникациите Чан Тинг-И и комисар Чен Ю-нинг. Те се срещнаха с висши ръководители от компанията, включително с нейния вицепрезидент за глобални комуникации, маркетинг и обществена политика – Елиът Шраж.

В изявление, публикувано на официалната страница й страница във Facebook, Танг споделя, че тази визита доказва ангажимента на правителството на Република Китай за развитието на дигиталната икономика в страната.

На свой ред Чан заяви, че Facebook активно участва в изследванията и сътрудничеството в областта на мрежовата сигурност, а обменът с ръководителите на компанията ще спомогне за укрепването на механизмите за публично-частно регулиране и за развитието на дигиталната икономика.

Според Националната комисия по комуникациите, в опит да се справи с проблемите на онлайн безопасността и мрежовата сигурност, правителството организира дискусии и форуми с публичния и частния сектор и си сътрудничи с неправителствени организации, сред които Фондация „Лигата на детското благоденствие“ и Фондация „Спасение на жените“ , за насърчаване на онлайн безопасността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА