Last news in Fakti

12 Септември, 2017 17:50 14 919 46

Орхан Мурад: Сузанита е неразбрана, защото за това се иска интелект

  • декларация-
  • отворено писмо-
  • сузанита-
  • орхан мурад-
  • измислици-
  • обидни думи-
  • видеоклипове-
  • обществено внимание

Певецът заяви, че ще съди всеки, който си служи с обидни думи и разпространява измислици по адрес на дъщеря му

Откакто застана в светлината на прожекторите и привлече вниманието на медии и социални мрежи, дъщерята на Орхан Мурад — Сузанита, редовно е героиня на някоя жълта статия, жлъчен коментар или дискусия на тема морал и ценности.

Ето защо нейният баща реши най-сетне да постави въпроса проблема на масата, публикувайки гневно и същевременно трогателно отворено писмо в социалните мрежи.

Публикациите и слухове по адрес на 14-годишната Сузанита, която привлече общественото внимание с двата си музикални видеоклипа, обявени почти на мига за скандални и недопустими, заради оскъдното облекло на момичето и неприличните жестове.

С публикуването на своята декларация Орхан Мурад обяви, че голяма част от нещата, които се изписаха по адрес на дъщеря му са „абсолютна измислица и търсене на лесна печалба“. Той помоли медиите да спрат да петнят както името на момичето, така и името на семейството му.

„Клипът, благодарение на който се разбуниха духовете и Сузанита стана най-популярната дъвка на обществото, е погрешно разбран заради нежеланието или невъзможността на много представители на нашето общество да приемат посланията в клипа, защото за това се иска и интелигентност", пише още фолк изпълнителят в декларацията.

Той заявява, че Сузанита е продукт и производно, а не причина за налагането на тази култура сред младите хора. Певецът се обърна и към родителите, които критикуват клиповете на дъщеря му.

"След като не ви е харесала тази роля на Сузанита в клипа й, забранете на вашите деца да го гледат и да слушат песента й. Забранете им да си мислят за нея и за другите им идоли от този жанр, защото не е само Сузанита. Забранете им да мечтаят да са на тяхното място и да подражават на Сузанита и другите, за да може да се учат, да са възпитани, образовани и изградят висока култура. Да посещават опери, театрални постановки, да четат книги и заедно с родителите си, да теглят нацията напред, а не назад, както досега. И да се превърнем в една цветуща държава, в която младите хора не пушат и не се друсат от 10-годишни. Целомъдрени да са до навършване на пълнолетие. Образовани, високоинтелигентни и благоденстващи. Не се убиват за щяло и не щяло по жилищните блокове и нощни заведения, а се обичат, помагат си и живеят в мир и хармония. Пожелавам го на моя народ и моята родина — от все сърце“, казва още той.

„Покажете среден пръст на дявола — на злото, жестокостта, злобата и завистта, така както Сузанита го направи, но вие не го разбрахте“, казва в заключение бесният родител, който се закани да съди всеки, който си послужи с обидни думи и измислици по адрес на малкото му момиченце.

Ето и пълния текст на отвореното писмо, публикувано от Орхан Мурад:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръцко

    127 6 Отговор
    Интересно пошлият клип на Сузанитката с каква цел е създаден? Нима не е с цел гледаемост, лесна печалба, сеир и сензация?!?
    Добре, че обърканият татко не може да види в каква к..ветка се превръща невръстната му щерка...

    Коментиран от #21

  • 2 Чалгария за всички

    134 8 Отговор
    Какво доживяхме, чалгаджия да ни говори за интелигентност !? И какво ли още ни чака в тази клета България ? Бих му отговорил, но този велик чалгаинтелект полугений няма да ме разбере, защото кой съм аз "тъпанар" с две висши и т.н. щом не мога да оценя мечтите на един баща дъщеря му да е 14 годишна к..ва чалгаджийка ....без извинение !!!
  • 3 чичо Гошо

    55 2 Отговор
    Бръмбър с интелект?
  • 4 Пазарен Либерализатор

    90 3 Отговор
    Стотици милиони потребители публикуват всяка минута нещо у фейсбука. Защо ни занимавате с Орхан Мурад, който определя всички, които не припадат по клипа на щерка му като лишени от интелигентност?
  • 5 Виолин

    86 3 Отговор
    Недъгът на бащата не е в увреденото зрение ,а в начина му на мислене и възпитание!
    И как цялото общество се оказа без интелект, и неразбиращо от култура, и изкуство ...не ми стана много ясно.?!..
    Избрал е грешният начин да изчисти опетненото име на семейството си !
    Дано се корегира! Успех!!!
  • 6 Ххааахааааааааа

    69 1 Отговор
    Интелект...!!??!?!?!?!!???..хааааххаааахххзаааааааахххаааа...и тоя изпуши тотално...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гнида

    65 1 Отговор
    Определено е трудно да разбереш и то с интелект някаква пуберка пафкаща разни работи и снимаща се в пошли клипове ......Ве ителигентно дете , направо радостта на тати !
  • 9 Vulpes

    74 2 Отговор
    Орханеее!!! Муратеее!!! Ти искаш хората да бъдат и да учат децата си на неща на които ТИ не си научил твоята........ много си противоречиш! Както каза един по долу"Добре,че неможеш да я видиш"!
  • 10 ХАСАН

    21 44 Отговор
    Ах Орхане ,видя ли докъде докара интеграцията..това не е наша мусулманска или турска култура...за българите е нормално...върни се при корените,своята култура,своята дух...

    Коментиран от #12, #22

  • 11 Сойка Присмехулка

    50 8 Отговор
    Орхане, Орхане, ако можеше да видиш щерка ти на какво прилича, ама за съжаление не можеш...
  • 12 Шпек Салам Народен

    54 1 Отговор

    До коментар #10 от "ХАСАН":

    Що бе,Хасане,той се е върнал чиляка, при вашата мусулманска култура.Тя оттам иде чалгата.Преди да запее маанетана,г-н Мурад пееше съвсем прилични песни в друг жанр.Ама сигурно не знаеш.
  • 13 Чичо Ангел

    63 1 Отговор
    Поредното к..ве. До 17 години ще е изхабена отвсякъде....
    Жалко ..............
    А баща й би трябвало да се срамува
  • 14 Кобрата

    54 1 Отговор
    Ся Орхеца е пичага, хубаво пее, ама защо говори без да е видял и да знае...
    Дъщеря му не е цвете за мирисане, личи си, че е евтина и е пикала накриво, те без причина така няма да се изказват лошо за нея...
    По външният и вид си личи, че е само за магистрална труженичка.
    Ако се обличаше като нормално момиче, нямаше да отваря устата на журналистите...
  • 15 РОМ

    47 1 Отговор
    Орханчоооо прав си брат,това ти е дъщеря.Но за жалост щерка ти си е много леко момиче и ,,А,,морална.
  • 16 Бесен Язовец

    32 8 Отговор
    Тоя слепок ще говори за интекект я да хваша малолетната пр....ка за ръка и да я води в Холандия
  • 17 селянин

    33 4 Отговор
    Май не е само сляп, но и глух...
    Разбирам го все пак, в крайна сметка се живее с пари и никой няма дори да те похвали че ти е голяма културата. Та пред парите всички са слаби, това е истината!
  • 18 Пешо

    44 8 Отговор
    Какъвто бащата,такава и дъщерята.Дъртия не може повече да печели пари и лансира к..ветката.Честито!
  • 19 Гого

    5 27 Отговор
    Ако погледнете някой Американски клип на Ариана Гранде пак ще видите същите неща голяма работа от мухата направиха слон!

    Коментиран от #41

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Оптимус

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пръцко":

    Когато твърдя, че над 80 % от българите мои сънародници, включвам и редица министри, са изпростели до степен първоприматски селяндурихат, не лъжа и не обиждам, а ИСТИНАТА направо..... Таткото на Сузанка е прав - оставете нека пее - всеки си търси фенове слава! Таткото е отличен певец - казвам го като бивш певец и акордионист и корептитор - сега не пея от мъка.... Аз познавам Музиката Песента Танците и то ансамблови хореграфии на БГ Фолк и др. доста на високо ниво...ала Филип Кутев, Димитър Колев и др.... Те са ми кумири и донякъде учители.... Та такива като теб не само са примитиви непознаващи смисъла на Музиката и Правото на твореца да се изяви пред публика, ами и ПОЗОР за ЧОВЕКА. Абе що ви има и сте повечето такива парапитеци така и не разбирам? Какво ви е криво момичето? Аз съм фен на Пенка Павлова, Недялка Керанова, но с интерес слушам и такива като Криско, Сузанита, .... нали те обогатяват Музиката, дават основа за съпоставка? Абе как ще сравниш майсторството на Тодор Кожухаров, ако няма с кого? Ей, примати, спрете да обиждате това момиче и всеки творец като нея! Ако се котират ще имат публика! Ако не, ще изчезнат като имена..... Ок? И не обиждам - аз съм НИКОЙ - просто ИСТИНАТА, ФАКТИТЕ. Моя кумир е Петър Ралчев и много като него....

    Коментиран от #23, #40

  • 22 Оптимус

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "ХАСАН":

    А, ти Хасане спри да измислената си традиционна "турска" култура, понеже тя е твърде отскоро.... И искаш ли Истината? Турки няма като древен народ. Думата произлиза от племето "Торки" обособило се от монголите в отделен район. Възприемате писменността от пратенник на аллеманскияят император княз Ото. Затова и пишете почти на немски.... С пратеници на арабите възприемате Коран като книга, но преди това сте вярвали както повечето хора в правилното - ТВОРЕЦА, на света. Не се умори и ти да будалясваш с твоя "мюсюлманнски" корен? Мохамеданин и мюсюлманнинн не са еднозначни понятия - Мохамед е част от вредното в света, а всички сме мюсюлмани от хората, без изключение. Затова, че не се умори да насаждаш тъпия си пантюркизъм. Остави света свободен, трепи изродите и той ще се самооправи! Сузанита е права и Орхан Мурад - те са СВОБОДНИЯТ ИЗБОР, не вредят никому, пеят.... Те са ДОБРОТО. Кому пакостят? Затова, че и ти и Ганьовците плювачи сте ЗЛОТО - зомбатори лицемери вредни. Ок?

    Коментиран от #27, #28

  • 23 Оптимус

    9 7 Отговор

    До коментар #21 от "Оптимус":

    И за да поясня, защо не обиждав, а говоря ИСТИНАТА, ще дам пример с един от многото министри, за които описах думата "селяндурихат" и то престъпен.... Визирам този в случаят, който предлага да се криминализира неходенето на училище... Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и по Конституция и по Личен Избор... Ако ще да ходи - като не ходи, няма да знае и може! Като не знае ще е прост. Като краде - смърт до стената, вече е бандит! Ако си намери работа ще си вади почтенно хляба! Ето това е БЪЛГАРСКИЯТ и ПРАВИЛНИЯТ МОРАЛ! Да ви и скапаната кочина и тук и къде ли не и на депутати и на куп други. Повече няма да пиша изчезвам, гади ми се от тая кочина в тоя селяндурски мафиотски ред тук. Но поне малко да оставе в тиквите на редица примати тук, с думите си, че не трябва да обиждат и подиграват нито американци, руснаци, Сузанита и други невинни! Защото често самите тези плювачи не са нормалните, те да порока, злото, тъпотията. Ето затова го пиша. Все някой трябва да им го каже, че дано им просветне в лейките кухи подигравачески! ОК? Ай - Сбогом! Толкова от НИКОЙ! Дано е имало полза и поне Сузанита остане недооплюта от примати, не че я познавам, нито ще я срещна някога. Просто принципи!
  • 24 Пурко

    6 2 Отговор
    Прост народ.Слаба държава.Хай С....р...драги зрители.Немате ли си друга,работа вие бе.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пурко

    5 7 Отговор
    До Оптимус .Е па ти си много убав бе.Философ дървен.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 УЕИШЩКСДЗЦ;МВНТГЖО

    8 18 Отговор
    МНОГО СИ Е ХУБАВ КЛИПА И ОЩЕ ПО-ВЕЧЕ МОМИЧЕТО.ЗА КЕФ Е .МАШАЛЛА.БРАВО НА ОРХАН ЧЕ ГО Е НАПРАВИЛ.
    РАЗБИРАМ ГНЕВА НА ДЪРТИТЕ КЛИМАКТЕРИЧКИ Е КОЛКОТО И ДА СИ ПРАВЯТ ЛИПОСУКЦИИ БОТУКС ФИЛАРИ ПЕДИКЮР И РАЗНИ РАЗХУБАВЯВАЩИ ДИЕТИ ПАК СА СИ КЛИМАКТЕРИЧКИ И ПРИЛИЧАТ НА МИКИМАУСИ И НЕ ЛОВЯТ МЪЖКОТО ОКО.
    А МОМИЧЕНЦЕТО СИ Е ЕКСТРА И СЛЕД 2 ИЛИ 3 ГОДИНИ ЩЕ ИМ СИПЕ БАШКА НА ВСИЧКИТЕ ЗАВИСТНИЧКИ.
    ТОЛКОЗ.

    Коментиран от #32

  • 31 Гост

    24 1 Отговор
    Интелект значи? То като гледам малкия парцал ще гръмне от интелект...
  • 32 Бъррр..

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "УЕИШЩКСДЗЦ;МВНТГЖО":

    Не си ти,когато си пушил....
  • 33 Бг сила

    13 8 Отговор
    Турци КАТО орхан и др бързо да изчезват от България
  • 34 Оставете човека

    6 5 Отговор
    Оставете човека на мира. Той е от малкото изпълнители, които не се забъркаха в нимкакви простотии, не се жениха по 100 пъти за пари, не се правеха на звезди и отгоре на всичко има някои песни с прекрасен текст. А сегашната така наречена НЕ чалга, се пее само за ..бание Дъщеря му е кифла, но сега всички пъпчиви пубери са такива
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 onq s konq

    5 3 Отговор
    Тоз нали е сляп как видя къде си е сложила силикон 14 годишната кифла и дали има тауси?!
  • 37 ТЪПАК

    10 1 Отговор
    АЗ МИСЛЯ СЪЩО ДА ГО СЪДЯ, ПОНЕЖЕ В ТАКА НАПИСАНОТО ОТ НЕГО ИЗЛИЗА, ЧЕ МЕ НАРИЧА ТЪПАК, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ "ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО" ПОСЛАНИЕ НА ДЪЩЕЯРЯ МУ....
  • 38 Венци

    6 1 Отговор
    Чалгара си е чалгар! Имах до скоро някакво уважение към този човек, но всяка седмица се излага с нова изцепка в защита на едно разлигавено к**ве.
  • 39 Мюслим Тъпъглу

    4 3 Отговор
    Сите сме толко долнопробни,колкото и Сузанита!
  • 40 унуфри

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Оптимус":

    Сменяй дилъра
  • 41 аспарух

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гого":

    Само че Ариана Гранде може да пее, и е пълнолетна, а пък и клиповете и нямат нищо общо с тези на муратката
  • 42 Еваас

    4 1 Отговор
     "Да посещават опери, театрални постановки, да четат книги и заедно с родителите си, да теглят нацията напред, а не назад, както досега. И да се превърнем в една цветуща държава, в която младите хора не пушат и не се друсат от 10-годишни." А ти и твоето племе, м....л прост, да лежите и да чакате наготово както винаги.
  • 43 Не ви ща възпитанието

    3 3 Отговор
    Затова се изтрепват деца, защото "идолите" им са такива, и защото голяма част са оставени да ги възпитават Сузанита и пр. Г-н Мурад, не е нормално едно дете да изглежда и да се държи по този начин, колкото и да защитавате дъщеря си. Звездното и е единствено скандалното за възрастта визия и поведение в клипа. Истинският талант няма нужда от това.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Аз Варна

    1 1 Отговор
    Той ,бащата вместо да тегли един здрав пердах на това малко разюздано к.ве,тръгнал да се бие в гърдите ,чест да защитава.Човече срам нямаш ли да се навреш в миша дупка ,че не си успял да си възпиташ детето,ами парадираш?Обясни това на тез родители,които са отгледали деца,които печелят международни отличия по химия,физика,и математика.Ето за това трябва да говорим-това е достойно и за гордост.Не да обсъждаме някаква малка,мързелива мърла,дето търси на хляба мекото,а пък била недоразбрана.Хайде ама моля!