Last news in Fakti

12 Септември, 2017 18:26 1 513 0

Международна кампания на Тайван за признаване в ООН

  • тайван-
  • кампания-
  • оон-
  • съюз-
  • сътрудничество-
  • цели за устойчиво развитие
Международна кампания на Тайван за признаване в ООН - 1

Международна кампания, която популяризира желанието на Република Китай да участва в системата на ООН, стартира вчера в столицата Тайпе.

Многоканалната инициатива призовава Тайван да бъде включен активно в международния диалог, да му предоставена възможност за участие в програми и дейности, свързани с Целите за устойчивото развитие.

Заместник-министърът на външните работи в страната Пол Уен-Ланг Чан заяви, че кампанията се основава на стабилната дипломация на правителството и отразява обществените очаквания. Последната е резултат от внимателен преглед на всички релевантни фактори.

„Република Китай е готова и желае да си взаимодейства и сътрудничи с всички страни и територии, за да помогне за опазване на регионалния мир, за укрепване на икономическото развитие и за постигане на Целите за устойчиво развитие“ заявиха от Министерство на външните работи.

Инициатива цели да покаже, че страната работи усилено в посока реализирането на 17 от Целите за устойчиво развитие до 2030 г. Последната се радва на широка подкрепа от дипломатическите съюзници на Тайван. Редица от постоянните представители на страната в света ще подпишат писмо до Генералния секретар на ООН Антонио Гутереш, в което ще обяснят позицията на Република Китай и на свой ред ще изкажат своята подкрепа по време на общото разискване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА