Last news in Fakti

13 Септември, 2017 21:11 2 049 3

10-годишна стана студентка

  • момиче-
  • китай-
  • стунетка

Момиче от китайския град Шанцю, беше приета първи курс в местния Технически институт. Чжан Ивен е на 10 години и никога не е ходила в държавно училище, а през цялото време с нейното образование са се занимавали родителите й.

По време на приемния изпит Ивен е събрала 353 точки. Тя е приета в специалността „Информатика и електронно инженерство”. Момичето е кандидатствало за първи път миналата година, но тогава е успяло да събере едва 173 точки.

Бащата на вундеркинда е ръководител на учебен център в града, но е предпочел да обучава детето си вкъщи. Самата Чжан се надява след Техническия институт да може да продължи образованието си в друго ВУЗ, за да получи научна степен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на Киро брат му

    16 6 Отговор
    И зако и е ВИШУ?
    Я виж- Роналдо с 6-ти клас, а нашият Григор Димитров с 4-ти клас и докъде стигнаха!
    Вишуту е за неудачници!
  • 2 Пазарен Либерализатор

    22 1 Отговор
    Да прочете "Винету" и е готова.
  • 3 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    1 0 Отговор
    Ако и в Китайските технически универскитети е толкова тегаво, колкото и в ТУ в България, то по-добре, че е приета още на 10 годишна възраст. Дано до 45 успее да се дипломира.