Last news in Fakti

14 Септември, 2017 11:31 7 135 10

Какви ще са новите коли на "скобаджиите"

  • център за градска мобилност-
  • скоби-
  • автомобили

Две компании - една лизингова и един от вносителите на нови автомобили у нас - се борят за доставка на коли за Центъра за градска мобилност. Последният обяви обществена поръчка за 60 нови превозни средства, които да обслужват разширяващата се от първи октомври "Зелена зона" в столицата.

Ще припомним, че от началото на следващия месец кварталите "Лозенец" и "Яворов" ще се сдобият с платена зона за паркиране, включваща 10 000 места. Интересното, което се вижда от поръчката на ЦГМ, е, че става дума за една поръчка, включваща два типа автомобили - т.нар. "баничарки" и компактни хечбекове.

Освен това от ЦГМ искат 30 от товаро-пътническите автомобили да са с бензинови двигатели, а 20 - с дизелови. Изискването за 10-те малолитражки е да са бензинови агрегати. След отваряне на офертите стана ясно, че в търга ще участват лизинговата компания "София Моторс" и един от вносителите на Opel у нас "София Ауто".

"София Моторс" е част от групата "Еврохолд България", която е вносител и дилър на различни марки автомобили. От тях най-вероятно ще бъде избран "Еспас Ауто", които продават Renault и Dacia. От офертата става ясно още, че "София моторс" има споразумение и с вносителите на Ford Land Rover и Jaguar у нас "Мото-Пфое".

Така че най-вероятните коли, които ще предложи "София Моторс", ще са от бюджетните марки Dacia и Ford. Срещу тях се изправя един от дилърите на Opel, който играе само с автомобили на немската марка, която съвсем скоро стана притежание на PSA. Според предварителните параметри и изисквания като че ли по-голям шанс да спечели търга има лизинговата компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 004130

    29 2 Отговор
    За какво са им коли?
    По един велосипед за 150лв и са топ.

    Коментиран от #2

  • 2 законен

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "004130":

    За скобите , вутее , за скобите !

    Коментиран от #3

  • 3 004130

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "законен":

    От двете страни на задната гума не могат ли да ги сложат да висят?
    Минимум по 2 скоби на човек...
  • 4 Хмм

    11 1 Отговор
    Все си мислех, че това е работа за електромобили.
  • 5 Луд с кирка

    11 0 Отговор
    Ще ни съдерат кожусите. Ще им повишат норматива за глобени.Свещи да си купят.
  • 6 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    8 1 Отговор
    Аз пък си купих едно акумулаторно шлайферче и си го карам в багажника, за да си режа скобите. На края на годината желязото за вторични и всичко е ток и жица.

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

    Правят и снимка и след това съдят за повредено държавно имущество.

    Коментиран от #8

  • 8 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    И как ще докажат, че точно аз съм им я повредил? Всеки един може да мине и да я открадне тая скоба или да я развали. Освен това нямат сметка да ме съдят, тъй като една скоба не може да е на стойност, надхвърляща 100-200лв. Те само съдебните разходи ще са в петорен размер, а не е сигурно, че ще спечелят делото, така че няма да рискуват изобщо да заведат такова.
  • 9 pepe

    3 0 Отговор
    А защо няма и електромобили в поръчката?
  • 10 Бен10

    1 0 Отговор
    Колите им са ферарита и ламборджинита 1000к.с за да не изпуснат нито една скоба. Като ги гледам как идват да слагат скобите, с 100км/ч и 3 секундо слагане да земе да изпуснат 30лв случайно