15 Септември, 2017 12:56 6 184 0

Николай Шопов: Трудно е да си режисьор и продуцент в България (ВИДЕО)

  • николай шопов-
  • продуцент-
  • режисьор-
  • българия-
  • конкуренция

""Започнах от нулата, но постепенно се изкачвах по стълбичката.Това ми даде умения и опит, за да издържа на всяко следващо нещо"

Николай Шопов: Трудно е да си режисьор и продуцент в България (ВИДЕО) - 1

Да си на 24 години, а зад гърба си да имаш почти десет годишна телевизионна кариера, както и множество други продукции.

Николай - Емил Шопов, който е режисьор и продуцент, разказа са себе си и житейските уроци, през които е минал.

Страстта му към телевизията се заражда от 14-годишната му възраст

"Това е едно от най-хубавите неща, именно телевизията и нейната магия. Бях на 14 години, когато на шега реших да отида на едно популярно предаване. Две - три седмици бях част от публиката. Попаднах при хора, които ми дадоха шанс", разказва Николай.

В осми клас заснема филм за "Наркотиците", след което печели награда на фестивал за късометражен филм. Наградата е връчена от Димитър Митовски.

"Изразих себе си с този късометражен филм.", казва Шопов.

След няколко години получава предложение от телевизията "CNN", но отказва, тъй като е бил малък.

"Предложението беше привлекателно, но го отказах, защото бях малък и не мислех трезво. Не исках да се отделям и от близките си", коментира той.

На въпрос дали е трудно да си режисьор и продуцент в България, Шопов отговори, че е трудно, защото конкуренцията е голяма.

"Започнах от нулата, но постепенно се изкачвах по стълбичката. Това ми даде умения и опит, за да издържа на всяко следващо нещо. Трудно е да си режисьор. В малка държава като България е трудно, защото конкуренцията е голяма", категоричен е Шопов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА