20 Септември, 2017 19:04 1 529 2

Република Китай увеличава инвестициите в Централна Америка

  • тайван-
  • инвестиции-
  • централна америка-
  • икономика-
  • бизнес-
  • конкурентоспособност

196 години от независимостта на Централна Америка

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че страната се стреми да увеличи инвестициите в бизнеса и инфраструктурата в четирите си дипломатически съюзници в Централна Америка, за да укрепи икономическите връзки и да осигури взаимна полза.

По нейни думи са организирани няколко мисии за проучване на латентните възможности за бизнес в региона и Тайван е напълно готов да се ангажира с увеличаване на инвестициите, както и с покупката на продукти от Централна Америка. В допълнение Цай каза още, че такива усилия се очаква да засилят сътрудничеството и да повишат конкурентоспособността.

Президентът на Тайван направи своето изявление по време на прием по случай 196-тата годишнина от независимостта на Централна Америка в Тайпе. По време на срещата тя сподели, че Република Китай и неговите съюзници се радват на стабилни отношения, основани на споделени ценности като демокрация и свобода.

По време на неотдавнашното си посещение в четирите дипломатически съюзника в Централна Америка – Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас и Никарагуа Цай Ин-уен успя да стане свидетел на огромни усилия и съвместна работа. Тя заяви, че такова тясно сътрудничество служи като доказателство за стабилните отношения, които страната поддържа с нейните партньори отвъд океана.

Говорейки за някои от инициативите, които тя инспектира по време на своите визити, президентът спомена и успеха на проекта „Един град, един продукт“ в Хондурас, ръководен от Международния фонд за сътрудничество и развитие 2012-2014 г., който на свой ред има за цел да насърчи развитието на местния бизнес. Тя обърна внимание и на усилията от страна на тайванските експерти в посока подкрепа на фабриките в Никарагуа и възстановяване на историческите сгради в древния гвателмаски град Антигуа.

Цай Ин-уен изрази своята благодарност към четирите държави т Централна Америка за непрекъснатата подкрепа и сподели, че се надява връзката помежду им да стане още по- силна за в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    0 2 Отговор
    Защо не вземат да си приберат дъговете от САЩ да видим какво ще стане?
    обаче не с позлатени волфрамови кюлчета

    Коментиран от #2

  • 2 Трол

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    На това ние му казваме Тайван,другото е КНР.