25 Септември, 2017 12:25 3 140 5

Porsche отзовава 50 хил. "кайена" заради теч на гориво

  • porsche-
  • cayenne-
  • отзоваване-
  • сервизна акция-
  • теч на гориво

Над 50 000 собственици на Porsche Cayenne ще трябва да посетят сервизите за отстраняване на възможен теч на гориво. Акцията засяга всъдеходи, произведени между 2003 и 2006 г.

Причина за отзоваването са "микроскопични пукнатини по фланеца на горивния филтър", които се появяват след "продължително използване". В резултат може да протече "много малко количество бензин" и да замирише.

Според немците обаче риск от избухване на пожар няма. Дилърите на Porsche са инструктирани да сменят фланеца на горивни филтър, което ще отнема около час-час и половина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Али Раза

    10 1 Отговор
    Те за тва горят като Зил 131. Сега ще ги оправят и готово
  • 2 onq s konq

    9 0 Отговор
    Комшията го има същия и се реве че много му харчило а то кво било - то си е текло отнекъде !!!
  • 3 Хайл

    6 0 Отговор
    Не бе, то бензина в Поршето не гори в никакъв случай! Най-много да замирише... на изгоряло... И да не забравите да го карате само при спешни случаи, щото мирише само при продължително използване, през останалото време си е ОК.
  • 4 Porsche Cayenne

    3 1 Отговор
    Всички говорите като в онзи виц дето един циганин казал на друг че луканката била много вкусна , другия като го питал дали е ял и отде знае , онзи му отговорил че не е , но познава един дето познава някакъв друг който е ял и оттам му е инфото. Имам 2009 кайен , тва за харча са абсолютни глупости , среден разход е 13л на 100км. Ако искам мога да го смъкна и на 9,5л , но няма смисъл. Нормално е 2 т кола с 8 цилиндъра и 4800 кубика да гори толкова , но не само ги гори ами и върви, за звук , удоволствие от поведение на пътя и комфорт няма да говоря , само за сравнение с ауди което имах 2,6 бензин , 6 цилиндъра ми харчеше 18 в града и на аутобан 12. Относно дефекта обърнете внимание на годината кога е произведено 2003-2006 , преди 11-14г , колко от другите автомобила могат да се похвалят с тези недостатъци , също така това важи за 50 000 автомобила , а какво е това в сравнение с 1 000 000 произведени бройки , това е 5% от цялото производство. А най добрата новина е че след толкова години ги отзовават и ремонтират безплатно . Много от останалите марки автомобили за това време вече са за скраб. Старо порше няма само да ви кажа , за разлика от всички други таратюнги. В казармата съм карал Зил 131 както и Зил 157 , има разлика в горенето но няма нищо общо с Кайен. ЗИл 131 45 л , Зил 157 60л , Кайен 13л ....

    Коментиран от #5

  • 5 язе

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Porsche Cayenne":

    Интересно ми е тогава защо при произведени 1млн викат само 50 000 бройки?Явно останалите са вече за скрап.Дори тук в БГ вече не са останали много.Повечето дори са на газ.