Last news in Fakti

25 Септември, 2017 16:27 3 687 4

Цените в САЩ надолу за трети пореден месец

  • сащ-
  • ураган-
  • сделки-
  • спад
Цените в САЩ надолу за трети пореден месец - 1

Резкият спад на продажбите на жилища и къщи в Хюстън, което се задълбочи от урагана „Харви”, обяснява донякъде общия спад на сделките с недвижими имоти в тези два сегмента в САЩ за последния месец. Друга причина за по-малкото продажби през август е недостигът на предложения на пазара. С 1.7% по-малко са били продажбите през август, сочат данните на Националната асоциация на брокерите. Това е спад за трети пореден месец, като прогнозите са понижението да продължи до края на годината. За изминалите 12 месеца продажбите средно са се увеличили едва с 0.2%.

Независимо от това, че търсенето остава високо, строителна активност липсва, а собствениците на вече готови жилища и къщи не бързат да ги продават. Именно поради това и няма кой знае какво да се купи. „На пазара в момента съществуват всички предпоставки за това купувачите да са активни: силен пазар на труда, благоприятна демографска ситуация, ниски лихви по ипотечните заеми”, казва Свен Гудел, главен икономист на Zillow Свени Гудел.

Годината започна с прогнозите на редица анализатори, че ръстът на цените при жилищата и стабилизирането на икономиката ще накарат собствениците на имоти да ги обявят за продажба. Вместо това, обаче в края на август предложенията се понижиха с 2.1% в сравнение с юли и със 6.5% спрямо август 2016 г.

„Продажбите през текущата година ще спаднат най-вече заради ураганите „Харви” и „Ирма”, който понижиха покупателната активност в южната част на САЩ. Продажбите в Хюстън спаднаха с 25% през август – тенденция, която се отчита за първи път през тази година в региона”, казва главния икономист на Националната асоциация на брокерите Лоурънс Юн.

Последствията от ураганите ще продължат да влияят на пазара на недвижими имоти в САЩ още няколко месеца, но след това пазарът ще се възстанови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тупалка

    3 0 Отговор
    Поне хубава снимка се е получила...
  • 2 gost

    4 2 Отговор
    Скоро чакам някоя имотна агенция да пусне същата статия за БГ. Намалено предлагане ха ха ха
  • 3 Патриот

    1 0 Отговор
    Когато има ограничено предлагане има покачване на цените, годпоса български журналисти.
    Американците не искат да живеят в Америка. Май май.
    причини не знам. Мога да посоча само 2
    1. Липса на переспектива за живеене в района
    2. Очакват посещение от Северна Корея

    И друго:
    Как ураганите намаляват покупателанта активност?
    Нали там всичко е зстраховано. Зстрахователят плаща за всички щети в Страната на сбъднатите мечти. Нямаш дом след урагана държавата или зстрахователя те убива от пари и си купуваш нов дом за обичното си семейство.
    И пак никой не иска да купува. НЕ мога да си го обясня. Имаш една торба пари в джоба, но живееш в пикапа или някаква кучешка колиба, щото в момнта не ти е кефа да купуваш за семейството си.
    Има нещо друго според мен.
  • 4 ДеФлОрАцИя

    2 0 Отговор
    Аз не бих си купил къща у САЩ, оти корейците ще стоварят някоя бомба връз нея и парите от имането ще ойдат на ветъро.