1 Октомври, 2017 06:35 3 616 2

Стивън Кинг обясни защо се провали "Тъмната кула"

  • стивън кинг-
  • тъмната кула-
  • филм

Той смята, че сценарият за филма е бил добър

Стивън Кинг обясни защо се провали "Тъмната кула" - 1
Снимка: Shutterstock

Писателят Ситъвн Кинг обясни защо според него филмът по „Черната кула“ не е имал успех, съобщи Screen Rant.

Филмът излезе през тази година, като главните роли в него изпълниха Матю Макхонакхи и Идрис Елба. Той обаче регистрира незадоволителни приходи и беше отхвърлен от критиката.

„Голямото предизвикателство беше да се направи филм по серия от книги, дълга 3000 страници. Другият проблем беше да направим филмова адаптация, подходяща за 13-годишни, на книги, които са пълни с насилие и тежки сцени. Това трябваше да бъде преодоляно, макар и да смятам, че сценаристът Авива Голдсман свърши много добра работа. Сценарната част на книгата беше превърнат в нещо, за което смятах, че ще е добър филм. Да, в момента се работи по сериал. Той трябва да е пълен ребут. Ще видим как ще се получи“, заяви Кинг.

Той допълни, че обича всяка филмова адаптация по своите романи. Все пак в миналото писателят е изразявал несъгласие с някои от филмите по работите си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    3 0 Отговор
    Много глупав филм с мн.недомислици и мн.претупан край не си залужава да се гледа като цяло глупав сюжет.
  • 2 Dimitar

    0 0 Отговор
    Тъмната кула, черната кула е само плод на незнанието