27 Септември, 2017 21:00 3 226 1

Завод за авиочасти край Пловдив

  • airbus-
  • пловдив-
  • завод
Завод за авиочасти край Пловдив - 1
Снимка: Shutterstock

„Латекоер” започна строителството на завод в Индустриална зона „Марица” край Пловдив. През първите 3 години инвестицията на френската компания ще достигне 15 млн. EUR. Разгънатата застроена площ на производствената база ще бъде 5000 кв.м. Първоначално ще бъдат наеми 200 служители, като техният брой ще се увеличава съобразно поръчките на Airbus.

„Латекоер” е със стогодишна история в производството на врати, електрически шкафове, панели за пилотни кабини и доставчик от първи ранг на световните самолетостроителни компании. „В завода ще се произвеждат дребни възли за вратите на самолетите и електроразпределителни шкафове, предназначени за електронната част на самолетите”, каза Тиери Моц, главен изпълнителен директор по операциите на „Латекоер“.

Приоритет в работата на Министерство на икономиката е насърчаването на инвестициите, иновациите и високотехнологичните производства, както и че мерките, които се предприемат за намаляване на административната тежест дават резултат. „Все повече компании от различни сектори се насочват към България, за да реализират успешен бизнес“, заяви той. Борисов изтъкна, че през последните години търговско-икономическите отношения между България и Франция бележат положително развитие, и тази инвестиция е свидетелство за интереса на френските компании към България”, каза по време на първа копка на завода заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШмъркАн

    5 0 Отговор
    Сигурно ще дават европейски заплати.
    Никой не инвестира в страната, той експлоатира.