Last news in Fakti

2 Октомври, 2017 05:47 45 433 57

15-те най-вредни храни, които слагаме на масата си

  • вредни храни-
  • хранене-
  • нездравословно-
  • храна-
  • напитки
15-те най-вредни храни, които слагаме на масата си - 1
Снимка: shutterstock

Кои са вредните продукти, които българите най-често слагат на масата си? Ето класацията, изготвена от ulicata-news.eu. От изданието твърдят, че ако изключите тези храни най-малко за месец от менюто си, ще постигнете очевиден резултат в кондицията и масата на тялото си.

1. Кренвирши – колкото по-евтини, толкова по-отвратително вредни. Няма евтини кренвирши от месо. Това е съчетание от най-гнусните животински остатъци (МОМ – млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото доста често е под 20%. Непрекъснато в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и много вредни за тялото добавки – консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за тялото.

2. Майонеза – френският специалитет е хубав, след като е домашно приготвен. И тъй като у нас няма такъв по-добре не я яжтe. По същия метод по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви. Ако сте се зачитали някога в етикет на майонеза – единствената естествена съставка – слънчогледово олио. Високо съдържание на консерванти, нишестета и др.

3. Безалкохолни напитки – особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки. Най-много излишни килограми и различни гастрити, колити се създават от тяхната употреба. Ако е необходимо да избирате – ползвайте тези със съдържание на захар или царевично-гликозен сироп, но не и с изкуствени подсладители. Изхвърлете ги от менюто си. Ако не можете, заменете ги с натурални сокове – ще си навредите по-малко.

4. Бяла захар/изкуствени подсладители – бялата захар е най-краткия път за качване на килограми. Най-дълголетния народ на света – японците почти не ползват бяла захар. Използвайте заместители, но задължително от природен произход – стевия, фруктоза, пчелен мед, инулин. Доказано е, е че голяма част от изкуствените подсладители имат канцерогенен ефект. Не ги използвайте!

5. Чипс/пържени картофи – чипсът е калорийна бомба, която не носи на тялото нищо друго освен вредности. Затлъстяването е неговото отроче. Нищо хубаво за организма не ви дават тези храни, а поемат изключително много мазнина, която повишава калоричността им до 10-12 пъти. Ако ви се похапват картофи, задушете си или си изпечете. 100 гр. сварени или задушени картофи имат средно 50-90 калории/ 100гр. чипс. – 550 кал. Изборът е ваш!

6. Сланина/свинска мас – знаете с какво се храни свинята. Организмът на един млад човек, до 20 години може да се бори с тлъстините, но след тази възраст това са тонове холестерол, запушени артерии и затлъстяване. Пазете се най-вече от продуктите съдържащи скрита свинска мас и сланина – луканки, салами, кренвирши, пастет и др. Свинската мас се препоръчва единствено за топлинна обработка при високи температури. Тогава тя остава стабилна и не се разгражда до канцерогени.

Внимание – така полезният ни зехтин, при висока температура отделя силни канцерогени и може да предизвика ракови образования. Използвайте го само на стайна температура например за салати.

7. Маргарин. Така, да видим какво съдържа един маргарин – хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. Да дефинираме какво е хидрогенираното растително масло- растително масло с добавени хидроксилни молекули, което да стане от течно твърдо при температури до 42 градуса. Какво става тогава – маслото полепва по вътрешността на стомаха и червата и там тези водородни молекули се отделят (а те самите са силен канцероген).

Друго – изпивате горещо питие и мазнините в стомаха започват да се втечняват, преминават в кръвта и? Ами след като горещата напитка си е свършила работата, и мазнините са преминали в кръвотока те наново се втвърдяват. Да не забравяме температурата на тялото е 37 градуса, а те се разтопяват при 40-42 градуса. Какво се случва след това – вече втвърдените плаки започват да се движат в кръвотока и полепват по вътрешността на кръвоносните съдове. Тогава може би се досещате, в един хубав и слънчев ден някой от съдовете се запушва и човек получава инфаркт или инсулт. Нищо изкуствено не е добро.

8. Сладкиши тип вафли/пасти/кроасани и други подобни. Без да изпадаме в подробности: Съдържание: захар, хидрогенирано растително масло и естествено още няколко „полезни“ вещества с наименования Е468; Е652 и т.н. Внимавайте дори с шоколада! Ако на опаковката пише: съдържа растителни мазнини в добавка на какаовото масло, спомнете си веднага – това са същите тези хидрогенирани растителни масла.

9. Пастет – смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н. Всичко това подобаващо оцветено и ароматизирано, така че да бъде вкусно и примамливо. Обърнете внимание: съдържание на мазнини: 50-70%. Сами се досещате какво представлява това. В момента в който влезе в организма започва да вреди.

10. Кетчуп – съдържание: захар, вода, нишесте, лимонена или винена киселина и доматено пюре. Та в този случай доматеното пюре има за какво да е на последно място – просто, защото е в най-минимално количество от изброените- 5-10% /максимум 17%. А ако пък са забравили да сложат и доматено пюре сюрприза е пълен – оцветител Кармин (червен) класифициран като опасен за здравето. Сто пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви. Останалото е химия.

11. Солетки, соленки, пръчици и тем подобни – Като цяло съдържанието на вредни вещества в тях не е толкова голямо, с изключение на едно – готварска сол. Изключително високо съдържание на сол. А тя води до високо кръвно и т.н. и т.н. Хранейки се с такива продукти вие може да приемете над 10 пъти повече сол от нормалното.

12. Бързи закуски – тук няма какво толкоз да се коментира. Бяло брашно, захар, колбаси, кебапчета без месо или просто MC’Donalds – една огромна калорийна бомба, даваща на организма ви: токсини, холестерол, лоши въглехидрати и т.н. и т.н.

13. Разтворими напитки На първо място степчета. На второ – всички бульони. На трето – разтворими чайове, пудинги, кремчета и напитки. Съдържание: 100% изкуствени съставки. И това е интересно - „Диетичните“ напитки носят риск за инсулт - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

14. Пушени меса/риба/колбаси – извънредно канцерогенни. Според учените причината са съдържащите се в пушените меса нитрити, които в средата на стомашното съдържимо се превръщат в нитрозамини – същинските пакостници. Избягвайте ги. Когато зеленчуците са торени в повече от нормалното съдържат нитрати, които под действието на кислорода се превръщат в нитрити, а в организма в нитрозамини. За щастие тук количеството е много по-малко, а накисвайки ги във вода за половин час ще ви отърве от тях!

15. Храни съдържащи съставката МОНОНАТРИЕВ ГЛУТАМАТ. Извънредно много подобрява вкуса на всяка храна. В много фабрикати и полуфабрикати присъства, за да може значително да подобри вкусовите им качества (бульони, вегета, колбаси и др.) Мононатриевият гултамат е силна невро-отрова – блокира предаването на нервния импулс. Честото консумиране на такива храни води до високи натрупвания на веществото в организма и до сериозни последствия.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ьььььь

    87 2 Отговор
    Е то нали това е целта на консуматорското общество-да плаща яко и да плюска всякакви химии и гмо..-от това и печелят корпорациите
    . Най-страшното е,че при толкова много изкуствена храна-развитите общества стават супер болни--а бедните умират от глад...-и в двата случая крайният резултат е един--смърт...

    Коментиран от #12, #51

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бмв е34

    38 82 Отговор
    тая статия е голяма лъжа честно казано значи излиза не яжте нищо за да не умрете айде нема нужда

    Коментиран от #17, #22

  • 4 Здравословно

    63 5 Отговор
    Хубаво , избягваме ги тези храни ...Изобщо не ги консумираме... Само , че все пак се храним и купуваме др., „ уж ” здравословни , био и не знам си какви още ..., които се оказва ,че също не са Ок. ...Защото под една или друга форма са бъкани с разни „екстри”... Плодове , зеленчуци, ядки ....мине, не мине и около тях истериии...
    Така ,че няма отърваване ....Стрес , болести ,... по веригата... Няма как да живеем под похлупак !...

    Обичайте се и любов да е ! ...
    Той живота си върви....
  • 5 Пазарен Либерализатор

    55 3 Отговор
    При цена на кренвирши/салами 7-15лв./кг и месо 6-7-8лв./кг колбасите са изпаднали преди мнооого време от класацията. Лютеници и кетчуп селско домашно и натурално, разтворима напитка сок от бъз и ягодов сироп, компоти колкото щеш, пасатора ги прави на нектар. За сланината не съм съгласен, но тук статии не се пишат, а се пействат, така че и от автора не можем да искаме изчерпателност, понеже е неизвестен.
  • 6 Пазарен Либерализатор

    22 6 Отговор
    При цена на кренвирши/салами 7-15лв./кг и месо 6-7-8лв./кг колбасите са изпаднали преди мнооого време от класацията. Лютеници и кетчуп селско домашно и натурално, разтворима напитка сок от бъз и ягодов сироп, компоти колкото щеш, пасатора ги прави на нектар. За сланината не съм съгласен, но тук статии не се пишат, а се пействат, така че и от автора не можем да искаме изчерпателност, понеже е неизвестен.
  • 7 Лападунди

    31 3 Отговор
    Та то не остана какво да ядем друго. Всичко е вредно. Прав си!

    А ако питаме некад..ците от БАБХ, за тях всичко ще си е в норма и наред!!!!!!!!! Ми при такъв бюджет за заплати в БАБХ и с назначения, като в кумгейт "по места", то е ясно, че винаги ще си е така-пародия тровеща и последните живи българи, щото вече не сме и много здрави.
  • 8 Лападунди

    19 4 Отговор
    За който се чуди бюджетът им е страшно огромен, т.е "създали сме" им комфортът и чадърът да не правят нищо друго освен сплетни и интриги помежду си.
    А за качеството на храните и за съдействие на бизнеса срещу безскрупулните монополисти ........................
  • 9 Всеядния Гошо

    21 4 Отговор
    Всеотдайните и храбри чиновници зорко бдят на своя пост, щото косъм да не падне от главите на българските граждани. Птиче не може да прехвръкне без тяхно позволение. Всички храни са изследвани и доказано полезни. Забравяме думата безвредни. ПОЛЕЗНИ. Тук следва ставане на крака, бурни аплодисменти, скандирания, мощно "УРА".
    А дано, ама...
  • 10 ДЯДО

    33 3 Отговор
    Интересно, прави ми впечатление, че след всяка подобна статия следва реклама за лекарство !?!? Дали е случайно или пък е поръчкова ?
  • 11 УТИ

    10 28 Отговор
    ХА ХА ХА ПЪЛНИ ИЗМИШЛОТИНИ И ГЛУПОСТИ
  • 12 ВМОРО

    40 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ьььььь":

    Броят на световното населението се е утроил в последните 100 години. Въпреки войните и конфликтите по земното кълбо. Тенденцията е до 2100 година световното население да достигне и/или надхвърли 10 милиарда души. Добави и фактора "глобално затопляне", в следствие на който плодородните земи намаляват. Добави и феномена "урбанизация". А сега си представи как вече ще изглежда света през 2200 година.
    Далеч съм от мисълта да защитавам тлъстите костюмари, които управляват света, но ГМО и вредната храна е вид решение на проблема "пренаселване на планетата". Който иска да ги избегне - обратно на село. На мен взе да ми писва от мръсен въздух, вредна храна, отровни напитки. А на вас?
  • 13 ТНТ

    21 14 Отговор
    Точка 15: Мононатриев глутамат. "Мононатриевият гултамат е силна невро-отрова." Дрън-дрън. Съдържа се в ГОЛЕМИ количества в доматите и в ОГРОМНИ такива в доматеното пюре и соевия сос. Доказано! И к'во, да не ядем домати ли?!
  • 14 Хитлер

    23 4 Отговор
    То не остана нищо за ядене.....аси тъпотията
  • 15 Кольо

    21 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Друго – изпивате горещо питие и мазнините в стомаха започват да се втечняват, преминават в кръвта и?"

    Ако ги приемате венозно...
  • 16 Катаклизми

    15 3 Отговор
    Ами въздуха , водата...?!...Къде , какво ще сяваш и отглеждаш ?!...
    Няма село - град ; Балкан - равнина ;...Био - Еко...
  • 17 Патил

    23 4 Отговор

    До коментар #3 от "бмв е34":

    0. Първо трябва да се ограмотиш относно вредните и необходимите за организма храни;
    1. Могат да се намерят не вредни храни на нормални цени;
    2. В никакъв случай да не се пазарува в магазините за "био-храни", защото там дерат кожата с 3 до 5 пъти по-високи цени. Те са за необразовани маниаци на тъй нареченото здравословно хранене, които черпят информация от ТВ шоута и други популярни предавания;
    3. По-трудното е да се откажеш от вредните, но вкусни храни, с които си свикнал;
    Но в края на краищата, след като почувстваш подобрение в здравословното си състояние и визията, вече знаеш къде е истината :).
    Успех!
  • 18 Хитлер

    18 21 Отговор
    Така,аз от 15-те 'точки' с изброените вредни храни си хапвам всичко,нито съм с наднормено тегло нито ми е нещо кофти,чувствам си се перфектно а и здравето ми е такова...вярвайте на подобни статии и преглъщайте по витрините...всичко добро :)
  • 19 Реалиста

    18 8 Отговор
    С тази статия не можахте много да ме убедите
  • 20 681 БЪЛГАРИЯ

    45 2 Отговор
    А свински врат на скара може ли ?

    Коментиран от #52

  • 21 Тумбаков

    19 18 Отговор
    Не знам но откакто ядем вредни храни продължителноста на живота се е увеличила за 27 г. средно със седем години.
  • 22 тцтцтцтц

    26 4 Отговор

    До коментар #3 от "бмв е34":

    Не, просто ти казва, като си гладен, вместо да си купиш баничка, си сготви картофи със свинска или пилешка пържола и си направи салата от домати, краставици и лук със зехтин. Не да ми тъпкаш кроасаните на 7 дейс и да стоиш гладен.

    Коментиран от #23

  • 23 Ивъъъъъ...

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "тцтцтцтц":

    Въййййй...Здраво меню ... ; Яка комбинация...
    Бон апети !!! 😃😋😉
  • 24 Ника

    14 3 Отговор
    Какво да ядеш е твоя работа, има правила,които е лесно да следваш. Не Яш храна с химически добавки, а това което е калорично от типа на пържени картофки или сланина, захар по-малко и по-рядко.
  • 25 Ника

    16 4 Отговор
    Например: в състава на салата Снежанка има нишесте. Задай си въпроса защото е там. Ако си с две леви ръце или... купувай си боклуци, а ако ли не направи си сам ,като знаеш какво ядеш. Изход има. И ако не се тъпчеш ще бъдеш здрав и няма да приличаш на прасе...
  • 26 Лукавия

    35 4 Отговор
    Това , дето като изпиеш един чай със сланинката и тя се втечнява и минава в кръвта, е направо за холивудски сценарий.

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гостът

    27 2 Отговор
    За сланината не съм съгласен.Има приучвания,иследвания.Прочетете.А относно това с какво се храни както пише в статията нищо от това което е в магазините не трябва да се яде.Не ща вносно,не ща немско искам селско!!!!!!!
  • 29 Варна

    24 7 Отговор
    Проблемът с храната е много сериозен!!!!
    - Вече всички продукти съдържат някакви вредни вещества, които уж са в норми за конкретният продукт., Но!!!
    - Само че днес консумираме няклко продукта съдържащи вредни вещества, които събрани като количество не са никак безвредни!!!
    Пример: - Днес изяждате 80 гр. лютеница, която съдържа вредни съставки и нишесте, 100гр. сирене което също съдържа вредни съставки и нишесте, 1 кофичка кисело мляко което също съдържа вредни съставки и нишесте. 100 гр. салам, който също съдържа вредни съставки под формата на глутамати и вероятно нишесте, но този път от соя, с боя, стабилизатори и оцветители. Това разбира се е свързано и с консумация на хляб, който е тъпкан също с глутамати и ....

    Накрая излиза така, че днес сте изконсумирали някаква храна, от която 30% е отрови, под формата са стабилизатори, оцветители, консерванти, соли, захари и неразтворими мастни киселини!

    Проблема е повече от сериозен! - Не ви ли прави впечатление че има бум на раковите заболявания? - От къде идват според вас?
    Как така по-младите поколения живеят по- малко от родителите си?
    - Замислете се! Положението е ужасяващо!

    -Аз лично започнах поне плодовете и зеленчуците да си ги произвеждам сам! По- скъпо е но само на пръв поглед!
    Яжте само чисти храни, а не преработени! Купувайте хубаво сирене и кашкавал... - Каймата си я мелете в магазина, като си избирате сами месото и такива тъпотии като имитиращи продукти по щандовете да не се купу

    Коментиран от #31, #43

  • 30 Пазарен Либерализатор

    18 9 Отговор

    До коментар #26 от "Лукавия":

    Статията е изкопирана от излеянията на някой, готов да прекрачи границата на веге талибанщината. Писано и откраднато от хора без абсолютно никакви познания за протичането на биохимичните процеси в организма.
  • 31 Пазарен Либерализатор

    25 5 Отговор

    До коментар #29 от "Варна":

    Пак истерии...
    Мононатриев глутамат се съдържа в доматите и гъбите, естествено от природата. За това манатарките и лютеницата са вкусни. В организма неразтворимите вещества, респективно неусвоимите се отделят с дефекацията. Няма неразтворими мастни киселини, нито по вените ти тече разтопена мазнина като се наядеш със сланина. Почти всички витамини са мастноразтворими,бт.е мазнините играят основна роля за метаболитните процеси, а единствен източник на арахидонова киселина са животинските мазнини. Царевицата/картофите/царевичното/картофено брашно/нишесте не са ВРЕДНИ вещества. Използват се като пълнители и се означават Е1404, E1420, E1422, E1412, E1414, E1440, E1442, Е1450 по опаковките. Содата за хляб е Е500. Соята сама по себе си е полезна, стига да няма остатъци от хербициди и инсектициди, но това е валидно за всяка растителна храна.

    Коментиран от #34, #42

  • 32 Bojev

    30 2 Отговор
    Палмовото масло!!! Забранено в САЩ и в някои страни от западна Европа...А в България кога?!?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Впечатлена съм

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "Пазарен Либерализатор":

    Оле,олее... :)
    Много инфо.,много нещо...
    Възхищавам се !
    Браво!
  • 35 Диетолог

    8 3 Отговор
    То не остана к'во да се яде бе.
    пс.Като няма хляб и боба е кюфте
  • 36 Хасан

    6 7 Отговор
    Браво на редакцията...много полезна статия..добре че ни припомнихте..само Беломорско хранене ..зеленчуци,зехтин,маслини,сирена..и винце..ама малко

    Коментиран от #37

  • 37 DeeP

    4 5 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Яжте мазнини, там е истината - и за сведение холестеролът е много полезен!
  • 38 бай Тодор

    12 3 Отговор
    С какво се хранила свинята!?!Ами,свинята се храни с ярма,като другите животни-пилета,кокошки,крави,кози,офце и т.н.Дори съм чел,че сланината е много полезна!

    Коментиран от #39

  • 39 Пазарен Либерализатор

    8 4 Отговор

    До коментар #38 от "бай Тодор":

    Свинята се храни с всичко, всеядна е. Коприва, трици, кюспе, царевица, хляб, цвекло. Месец преди екзекуцията е хубаво да се наблегне на царевица, за да стане сланината хрупкава.
  • 40 тривиалните

    10 0 Отговор
    Парацелз е казал "Дозата разграничава лекарството от отровата". Нека всички тиради за полезно и безполезно, вредно и опасно да не стигат чак такива ожесточени диспути, хората още преди векове са знаели това, което едва ли не днес доказваме.
  • 41 Муш-пульо

    12 2 Отговор
    Просто яжте разумни количества не се тъпчете дори и с безвредни храни и няма страшно.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 учуден

    10 2 Отговор

    До коментар #29 от "Варна":

    Ами накрая излизаш на улицата някъв те блъска с колата и язък ти за патладжаните.

    Коментиран от #44

  • 44 Така е

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "учуден":

    Ахахахахах....Не е майтап ! При тази ниска култура на пътищата.
  • 45 Васил

    7 0 Отговор
    Е па вие казвате да не ядем нищо
  • 46 Лост

    5 2 Отговор
    Вие не сте Хора, Вие сте консуматори- първо на хранително-вкусовата индустрия, после на фармацевтичната!

    Коментиран от #48

  • 47 Емко

    2 2 Отговор
    Едно важно уточнение относно пушените храни. От години не са пушени. Ползва се добавка , някво си Е-незнам си колко. Има вид на бала с грес. Много важен пропуск, любимите на краварите сьомга и тон. Не че нямат живак и мутирали органи, но съм ги виждал тук с каква погнуса гледат скумрията и толстолоба. Тотални лайн, овози.
  • 48 Клементина

    10 0 Отговор

    До коментар #46 от "Лост":

    Вие на фотосинтеза ли сте ?
  • 49 Трифонов

    6 5 Отговор
    Пушете!!! Не прекалено, но например до около половин кутия на ден! И ще бъдете здрави! Не забравяйте, ако цигарите действително съкращаваха живота, нямаше да са обект на най-яростната кампания за забраняването на нещо, която човечеството някога е виждало! Помислете! Намерете видео за най-възрастните хора на планетата и с огромна изненада ще установите, че са пушели през целия си живот и колкото по-възрастни са ставали, все повече. Не могат да махнат цигарата от устата си дори по време на интервютата по повод на това, че са най-възрастните хора на земята! Има микробиологични изследвания, доказващи, че тютюнопушенето стимулира имунитета и предпазва развитието на почти всички видове рак. Отделно е доказано и срещу какви други сериозни заболявания помага и то много сериозно. Тютюнопушенето често способства развитието на други заболявания, които обаче не са животозастрашаващи. Така през 80-те години на 20 век, в САЩ си дават сметка, че пушачите прибягват до медицинско обслужване, а успоредно с това живеят по-дълго от непушачите. Убийствена комбинация за здравноосигурителната система. Всички знаем какво стана след това откритие!
  • 50 Гост

    3 2 Отговор
    Хасан , действително средиземноморската кухня е здравословна и вкусна , но без баклавичка и кафенце не може ! Разбира се в умерени количества . Добър апетит !
  • 51 Доколкото знам

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ьььььь":

    Доколкото знам, неразвитите общества се характеризират с висока смъртност, от болести и глад..
  • 52 Граовеца

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    Препоръчват го като заместител на хляба.
  • 53 Така е

    2 0 Отговор
    Не се лъжето по Био и Еко. Тава е пълна измама.Купих си Био боб.Мама миа.Четири часа го варих и не увря. Вкус никакъв.Останалото количество суров боб , директно в кошчето.
  • 54 Пенсионер

    2 0 Отговор
    Какво му трябва на един пенсионер? Сутрин едно чайче.На обяд кофичка кисело мляка , а вечер една клизмица да спи спокойно.И те така до 100 г. И после защо пенсионната система се е срутила?
  • 55 Албена

    1 0 Отговор
    Наема ли се някой да ми посочи един хранителен продукт, който спокойно можеш да си го хапнеш, без страх, че си си изял смъртта? Поне един!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Jackie

    0 0 Отговор
    Възрастните хора нямат средства да се хранят здравословно. Ако се напише статия за полезните храни. някои хора изобщо не трябва да ядат нищо - не е полезно.Имам познат вегетарианец - болен от диабет и кръвно 200.А я да анализираме кулинарните предавания! Черешката на ТОРТАТА, Hell`s Kitchen, MasterChef, кошмари в кухнята и много други.Дали това, което готвачите ни предлагат е здравословно?