Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 14:27 7 441 14

Цените на имотите достигнаха нивата от 2006 г.

  • сащ-
  • цени-
  • жилища
Цените на имотите достигнаха нивата от 2006 г. - 1
Снимка: Shutterstock

Със 6.9% са поскъпнали недвижимите имоти в САЩ през август тази година в сравнение със същия месец на миналата. До голяма степен за ръста „вина” има Вашингтон и Юта, където увеличението е съответно 13% и 11.2%. Значително поскъпване се регистрира в Ню Йорк (7.9%) и Калифорния (7.1%).

„Най-успешните” градове са тези от Западното крайбрежие: Лас Вегас (8.4%), Денвър (8.3%), Сан Франциско (7.7%), Сан Диего (7.4%) и Лос Анджелес (6.9%). В 34% от стоте най-големи града жилищата са били надценени. За последните 3 години националният индекс на цените CoreLogic се повиши от 5% на 7%. До август 2018 г. цените на имотите ще се увеличат с още 5%, прогнозират анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    23 14 Отговор
    А,тук отдавна ги задминахме.Като нашите алчни брокери другаде няма.
  • 2 гост

    12 29 Отговор
    Скъпи/скъпа 666666,и подобия като теб,ще Ви задам само един единствен въпрос - някой да те /не заслужаваш на ВИ / е спрял да не станеш брокер, или да си откриеш агенция за недвижими имоти...?!?! Със сигурност НЕ.... !!! Добре че сте малко, жалки подобия и мрънкалници за всичко..... или по скоро сте от оня некачествения "материал"...за жалост...!!!!
  • 3 Патриот

    19 5 Отговор
    То остави брокерите. Вече гарсониера в София е на цената на апартамент в Лас Вегас.
    Ама къде ще се сравняваме с тези цървули - къде са те, къде сме ние по доходи.
    А за паразитите, наречени "агенти"... без думи.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТнТ

    12 1 Отговор
    Такива лакоми същества като брокерите просто други няма, говоря от името на човек придобил имот тази година. Не благодарение на сайтовете, а на мое лично търсене и малко късмет да попадна на свестен и съвестен продавач в района в който търсех. Т.н. брокен не свърши абсолютно никаква работа, нито проверка на апартамента, нито помогна на собственика с указания какво и от къде да извади просто нищо. Никога и при никакви обстоятелства не се доверявайте на думите на брокера, наемете си адвокат ще ви излезе с хиляда лева по-скъпо но ще спите спокойно. Иначе за цените какво да говоря, надути са определено и то много надути. На две преки от мен апартамент който за нищо не става го продаваха за 43хил. евро, тази година за същия ми искаха 56 хил. дори снимките от ремонта бяха същите, а честно казано за такъв не бих дал и 30 хил.

    Коментиран от #6

  • 6 Да ама не

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТнТ":

    Вярно е, че повечето брокери в РБ са некомпетентни и неграмотни(някои дори не могат да различат панел от ЕПК), но те и агенциите им НЕ ОПРЕДЕЛЯТ цените. Играта с цените е на много високо ниво, от тези които дърпат конците на икономиката и политиката - те управляват и банките и инвеститорите. А и собствениците на имотите сами си правят проучвания и си определят цена каквато им се иска и чакат. Коментира цената само този който има настояща необходимост да продаде, също и този собственик който спекулативно е извадил на пазара некачествен имот, който не е успял да продаде от години и сега му търси 1500 евро/кв.
  • 7 nkavrakov

    8 1 Отговор
    Защо купувате на тези цени ?
    И 2008 пак купувахте и после всичко се сгромоляса.
    В момента пазара и цените са нереални заради банките и техните на практика почти нулеви лихви по парите на хората.
    Балона се надува до космически стойности.
    В София всички цени вече са надути до пръсване ,трябва да си луд или с психически отклонения за да купуваш жилища с такова качество и инфраструктура на тези цени .

    Коментиран от #8

  • 8 kupil skoro

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "nkavrakov":

    Как решихте, че са надути цените ? Ако гледате как са в Тутракан да надути са...Това, че Вие нямате пари не означава ,че и други нямат... В сградата където купих, цените са нагоре 20% за година ...и се продават апартаменти /препродават от собственици спекуланти/. Цената се определя от възможностите на плащащите, а цените в София са безумно НИСКИ - най-ниските за столица или милионен град в Европа /по-ниски дори от Скопие и Тирана/. Като минал по пътя на купуването мога и да кажа че НЯМА предлагане на свестни апартаменти и поради това съм убеден че вдигането тепърва предстои сори /още 2-3 години до насищане на пазара с по-качествени имоти и вдигане на лихвите по кредитите/
  • 9 Бай Либен

    1 3 Отговор
    България е малка територия! Кметът (премиера), ако реши да построи метро във Видин, Плевен, Ямбол, Хасково, ако се построят бизнес центрове в тези градове, които географски са на по-добро място от София, тогава цените ще се нормализират, защото никой не иска да живее сбутан в ливадите, но няма избор - тук са парите, а хората искат да имат пари за да се чувстват добре. Простичко е!

    Коментиран от #11

  • 10 Айфел

    9 2 Отговор
    Препоръчвам на некомпетентните в областта на имотите да не се изказват, защото стават смешни. Цените са високи защото пазарът ги определя такива, а не брокерите. Когато банките са задръстени с пари в следствие на това лихвите падат , съответно имотите стават достъпни търсенето се покачва и цените им се вдигат. Когато банките си раздадат парите, лихвите ще се покачат съответно цените ще паднат. Тогава тези които са теглили рисков кредит ще увиснат и имотите им ще бъдат обявени на публична продан, което допълнително ще повлияе на цените. В следствие на повишените лихви банките ще започнат да набират нови постъпления и всичко се повтаря отново. Ето защо недоволните могат да насочат гнева си към банките, или поскоро към пазарната икономика.
  • 11 kupil skoro

    1 7 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Либен":

    Едно време като се преместих в Сф /студентче/ беше поради основно поради липсата на интернет, свестни болници и вериги в моят град /въпреки че е много близо до Сф с транспорт на всеки 15 мин за Сф/ . Сега нет и магазини има навсякъде , , но училищата и болниците + тъмните субекти правят абсурдно местенето извън СФ... За инфраструктура и метро няма какво да се говори - трябва 1 век да се направи на друго място по БГ стандарта. Иначе географски Търново е най-добре - много хубаво място...Иначе не знам какво разбирате под нормализиране на цените...В СФ те са ниски...Колко да струва квадрат според Вас ? При ново строителство с добри материали и работници с плащани осигуровки + административни подкупи + цената на земята + ДДС минимума е 500 евро за Обеля , като добавиш печалба на инвеститора и лихва за банков кредит за строителството или пропусната лихва от друго вложение няма как да е под 600...Та така...Някой ако си мисли че себестойността е 200 евро е оптимист...е може ако земята е твоя, сам си бъркаш бетона без работници и кмета на общината ти е братчед...
  • 12 Бай Пешо

    6 3 Отговор
    При новото строителство цената на квадратен метър е около 350 евро.Печалбата на строителите нека да бъде 35-40 % и става 500 евро !!!Това е нормалната цена за всички градове .От тук на татък всичко е спекула - това го знаят всички .Данъчните най скоро време ще въведат ред в продажбата на имоти ,Ще се контролират всички агенции и тогава цените ще започнат да падат.Сега е голямо безумие за покупка на каквито и да е имоти в София.Брокерите са най големите измамници в София .Сайтът Imot.bg е създаден и финансиран от имотната мафия в София ,Моля не изтривайте тази информация .Това е истината за имотния пазар на този етап.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 kupil skoro

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Пешо":

    Ех Пешо и на мен ми се иска да е така ама няма как да ти излезе сметката...Май смяташ само строителните материали...Апартамента който купих наскоро ново строителство е на 25% обезщетение за собственика на земята спрямо продажните цени това са около 250-300 евро на квадрат само заради земята !!! Земята добавя миниум 200 евро на квадрат във всяко нормално за живеене място в СФ. Твоята цифра + земята+ДДС+20% печалба на инвеститора /строил е 2.5 години аз плащам накрая/ е цената която съм платил. За мен е ок това и съм се съгласил. Това че повечето хора не могат да си го позволят е друг въпрос и съвета ми е да изкарат повече пари, а не да чакат чудо, че ще паднат цените, което за Сф в близките 100 години няма да стане...Цена от 500 евро е възможна само ако земята ти е без пари...Това може да стане след 10-20 години ако санираните панелки почнат да падат...Ела намери парцел за строителство в добър квартал сега...В някои случаи цената която се предава от земята е над 500 евро на квадрат затва и там цените стигат до 1200+ Ти искаш построеното да ти е толкова...Как ?! И пак казвам цените в София са абсурдно ниски - имате нет проверете наоколо колко са - например в Белград гонят средно 1500-2000 евро, в Прага 3500...и т.н. Даже в Африка няма столица с 500 евро на квадрат цена...
  • 14 Гост

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Пешо":

    Брокерите не определят цените. Определя ги пазара. Може да се каже, че брокерите го регулират. Защото при висок интерес от страна на купувачите, собствениците вдигат цената с около 30% над пазарната. А когато предлагането е голямо купувачите отправят с около30% по ниски оферти.
    Професионалистите им сверяват часовниците и по този начин допринасят за побързото осъществяване на сделките.