Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 17:07 2 542 0

ТОП 5 на най-големите имоти

  • имот-
  • големина-
  • класация

Какво си представяте, когато се каже „голям имот”? Колко „голям” трябва да е той според вас? За отговора може да се ориентирате като видите разгънатата застроена площ на най-големите недвижимости, които се предлагат на световния имотен пазар.

1. Испания

Цена: 14.3 млн. USD

Най-голямата винарна избра, която се продава към момента, се намира в Рибела дел Дуеро (провинция Бургос, Испания). Сградата е с над 6000 кв.м. РЗП, а около нея има 40 хектара лозови масиви. На територията на имота има и склад, в който могат да бъдат съхранени в идеални условия 1 200 000 килограма грозде.

Интересно е да се отбележи, че „инвестициите във винени имоти” са задминали по доходност дори лондонските жилища. За последните години лозовите масиви са поскъпнали с 25%, а за 10 години – с 231%.

2. САЩ

Цена: 24 млн. USD и 25 млн. USD

Най-големият имот, който някога се е появявал на пазара на недвижими имоти в Ню Хемпшир. Състои се от две къщи с обща разгъната застроена площ от 5900 кв.м. Построени са в периода 2000-2004 г. На територията на имението има и трета къща, от която се разкрива невероятна гледка към езерото Уиннипесоки. Имотът разполага с инфинити басейн, тенис корт и площадка за кацане на хеликоптери.

Имението е отлично за известни личности, които искат да се избягат от хорското око, тъй като осигурява висока степен на уединение.

3. САЩ

Цена: над 200 млн. USD

Става въпрос за най-голямата частна резиденция в Лос Анжелис и едно от най-шикозните имения в света. Тя се състои от 14 спални и 27 бани. Имотът е решен в стил френско шато. Проектът е дело на архитектурното бюро James Langenheim & Associates. Имотът е построен през 1988 г., а през 2011 г. е претърпял основен ремонт, за да съответства на съвременните тенденции.

4. Бразилия

Цена: по запитване

Резиденцията, която се намира в близост до Ботаническата градина в Рио де Жанейро, се състои от 6 спални, като към всяка има баня. Площта на най-голямата спалня е 110 кв.м. Дневната е с високи тавани, а офис частта разполага с мецанин. В стаята за отдих има бар с площ 47 кв.м. И, разбира се, имотът разполага с невероятна гледка към Ботаническата градина. Разгънатата застроена площ на имението е над 3700 кв.м.

5. Холандия

Цена: 7 млн. USD

Замъкът „Шалон” в Уд Валкенбулг се намира на остров. Общата му площ е 2.2 хектара, а жилищната надвишава 4000 кв.м. Състои се от 37 спални. Към замъка има и допълнителна постройка, която може да се използва както като резиденция, така и като търговски обект. До имота се стига по великолепен път през мост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА