Last news in Fakti

10 Октомври, 2017 13:11 2 282 14

Турция: Няма да искаме разрешение от американците!

  • турция-
  • сащ-
  • консулство-
  • арест-
  • бинали йълдъръм-
  • разрешение

Искри между Анкара и Вашингтон

Турция: Няма да искаме разрешение от американците! - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Турция няма да иска разрешение от Съединените американски щати, за да арестува заподозрени лица. Това заяви турският министър-председател Бинали Йълдъръм, цитиран от „Дейли Сабах“.

През последните дни напрежението между Анкара и Вашингтон се увеличи, след като турските служби арестуваха служител на американското консулство в Истанбул.

Малко след това двете съюзнически страни преустановиха голяма част от визовите услуги помежду си. Турция подозира служителя в дипломатическото представителство, че има връзки с гюленистката организация „Фето“.

Бинали Йълдъръм посочи, че Анкара няма да иска разрешение от Вашингтон, за да извършва операции и да се погрижи за националната си сигурност. Турският премиер посочи, че отношението на американците противоречи на духа на алианса между двете страни.

Турция смята проповедника Фетхуллах Гюлен за кукловод на опита за военен преврат. Анкара поиска от Вашингтон екстрадицията му, но до момента няма положителен отговор на искането. Това предизвика искри между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОБИ62

    14 14 Отговор
    Тъй тъй, ако продължава все така султана скоро ще разбере, че е нагазил в акотоо...

    Коментиран от #4

  • 2 Бай хой

    9 4 Отговор
    Хм интересно Денис. Само от хамериканците ли няма да искат разрешение? А дали ще съгласуват с руснаците, сирийците и иракчаните? Май отговора е ясен.
  • 3 Бесен Язовец

    17 3 Отговор
    САЩ вече никой не ги бръсне за слива сле като Ким им с...а на бойната слава хаХаха

    Коментиран от #14

  • 4 да се вземе предвид

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "БОБИ62":

    той отдавна е нагазил, ама засега успява да се задържи на повърхността, а явно вече е свикнал и с миризмата
  • 5 СССРБАРЕТА

    13 3 Отговор
    крававарите вече са в девета глуха! И турция и наби шамар ХАХАХАХАХ!
  • 6 CIA

    5 13 Отговор
    Продължавай все така Ердогрухчо и скоро ще видиш какво значи да се ежиш на САЩ.Първият преврат го отърва с помоща на Путин за втория няма да имаш късмет.

    Коментиран от #8

  • 7 стоян

    3 9 Отговор
    Затова се сринаха акциите на борсата на много Турски фирми и банки -да продължават да се перят
  • 8 БОБИ62

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "CIA":

    Че то първи имаше ли ??? Това си бе чист театър за да може да се разправи с опозицията в страната и най вече да изчисти армията от светски настроените висши военни та сега пашата да може свободно да си разиграва коня !!!
    Искрено се надявам да е останала сила във военните да види какво е истински преврат !!!! Този човек е опасност за светския път на Турция !!! Султана има амбицията да възроди османската империя. Лошото е че, ние пак сме със свалени гащи ..........................

    Коментиран от #9

  • 9 Хасан

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "БОБИ62":

    Много си гол бе човек...опозицията е в парламента...Религиозна секта която е подготвяла преврата не е опозиция..

    Коментиран от #10

  • 10 Боби62

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Е ми тъп съм ! Но само глупак би повярвал, че това бе преврат планиран и подготвен от хора професионалисти. Аз колкото и да съм ГОЛ бих го извършил около 4 сутринта бих прекъснал преди това всички видове комуникации, ще взема под контрол медиите и всички ключови ведомства. Да изброявам ли още......все елементарни правила ? Така не ми се спори с теб виждам и разбирам,че ти си фен на сутан -ердоган но още по лошото е, че ти не милееш за РОДИНАТА си но теб ти е мила туркя. Ми върви си там тогава, при султана...
    ..

    Коментиран от #11

  • 11 Хасан

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Боби62":

    Ами един от превратаджиите изчуруликва и затова превратаджиите прибързват...и правят грешка след грешка..не знам дали си гледал по СНН как стрелят по цивилни на моста в Истанбул,как бомбардират Парламента...щом има български граждани които защитават руски интереси,щом има българи които милеят за Германия или Сащ ,защо да няма български граждани които искат добросъседски отношения с Турция???!

    Коментиран от #13

  • 12 Барчо

    11 1 Отговор
    Турция е суверенна държава и нейно е правото да подбере начините за подсигуряване на безопасността си. Правилно действат. Явно нещата са дълбоки и трябва да се реже от корен. Така са решили, така правят. Ако краварите не са доволни, да ги бомбят. Ако не, да си свиват опашките и да си траят там у белио дом.
  • 13 Барчо

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Искаме или не, Турция е наш съсед. Единственото, което може да се направи по случая е да имаме добросъседски и разбирателски отношения. И това естествено може да стане с взаимни отстъпки по различните различия на вижданията по редица въпроси. Всичко друго е губещо.
  • 14 жщг

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    За сега само се кани ! Може да се окаже че руските му ракетки са ....криви?
Новини по държави: