Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 14:01 6 180 10

Руснаци съчетаха ферма за биткойни с печка

  • comino-
  • ферма за биткойн-
  • майнинг-
  • криптовалута

Уникална комбинация от отоплителен уред и ферма за майнинг на криптовалути с водно охлаждане представи руската компания Comino. В разработката са инвестирани $10 млн., а самата джаджа струва $4 999.

Comino работи с руски софтуер, но се произвежда в Германия. Хибридът между печка и ферма за биткойни може да печели на собственика си по $10 на ден и едновременно с това да топли дома. Скоростта на майнинг достига 210 MH/s.

Едно устройство може да отоплява ефективно помещение с площ 25-30 квадратни метра, така че за апартамент от 100 квадрата са нужни поне четири. Comino е разработено специално за руския пазар, където токът е евтин, но може да се изплати и в държави от Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 клошар

    12 14 Отговор
    Измислени пари, измислена икономика, ла*няна храна ...

    Коментиран от #2

  • 2 клошарът

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "клошар":

    щото банките не си измислят пари и щото корпорациите не си измислят икономика...стой си в 18ти век.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "клошарът":

    "Балона" няма да се надува вечно и като се спука ще се питаме "к'во стана с'я", но си прав големите корпорации и банките пак ще са добре, ние ще ядем л@ната.

    Коментиран от #4, #10

  • 4 същия

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    много често засичам глупавите ти коментари. Докато такива , като теб хулят, други използват момента и изкараха торба пари. Ти си чакай да се спука балона
  • 5 Русев

    3 1 Отговор
    като гледам клипа, на 0:43 мин. се виждат (а дори има и надпис), че "печката" има 8 видео карти nVidia GTX 1060 6GB. Това автоматично ознчава, че тази "печка" не копае биткойни, а ETH или други производни, които използват видео карти за майнинг. Според мен е тъпо решение, предвид шума който се вдига, факта че след няколко месеца няма да могат да копаят достатъчно и този уред ще си остане само печка за $5000 !!! Освен това и по груби сметки дори като отоплителен уред не е подходящ: очаквана консумирана ел. енергия - около 1,5kW, което дори не е като духалка със същата мощност, ама пък нали ше работи нон стоп, може и да те стопли :) Абсолютна гъзария без никаква възможност за връщане на инвестицията( $300 на месец -> след 17 месеца нон стоп работа и без промяна на добива от копаене ще ти се изплати печката, а реално ще са поне 24 месеца), дори и да приемем, че изхарченият ток е предвиден изцяло за отоплението на стаята и живееш някъде близо до Аляска, че да ти трябва отопление целогодишно. Все пак пожелавам успех на всички дето са решили да си купят/направят копачки и да забогатяват ;)
  • 6 Русев

    3 1 Отговор
    След кратко тръсене в нета, попаднах на информация, че устройстовото било изключително тихо: 30dB - което ако е вярно е доста добре (по-тих от хладилник), ама не го вярвам, защото съм виждал копачки с 6 такива видео карти (абсолютно същите) и не беше тихичко :) Устройството щяло да харчи около $77 за ток в Москва, при добиване на $300 на месец.

    Коментиран от #7

  • 7 Random

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русев":

    С водно охлаждане са.
    Няма какво да вдига шум.
  • 8 Ядосан Потребител

    2 0 Отговор
    БитКойн е най-хубавото нещо което може да се случи на робовете на 21ви век, всеки който го хейтва обича 1ния процент които ни въртят!
  • 9 Morgoth

    2 1 Отговор
    Че, то всеки който копа биткойни у дома се отоплява с видеокарти :)
  • 10 оня с хилавата котка

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Има някои които инвестират и печелят. Има и някои, които не печелят и минават на следващото. Има и гошо, който си бърка в гащите по цял ден и се радва някой друг като пострада.