Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 17:11 2 148 0

Над 450 участници от цял свят се включват в изложения в хранително-вкусовата промишленост

  • иец-
  • изложение-
  • храни
Над 450 участници от цял свят се включват в изложения в хранително-вкусовата промишленост - 1

Повече от 450 участници ще се представят на изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Те ще се проведат от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център - София.

Изложенията се утвърдиха като най-успешната бизнес платформа за представяне на българския пазар. Месеци преди началото на събитията площите са запълнени почти 100 %. Участие ще вземат както фирми, които са традиционни изложители, така и нови компании, включващи се за първи път. МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ предлагат цялостен поглед над секторите хранително-вкусова промишленост и Хорека и са ключова платформа за работа с професионалистите от бранша.

Повече от 130 са новите участници в изложбите. Традиционно голям е и броят на чуждестранни изложители: към момента 78 компании от Аржентина, Белгия, Великобритания, Австрия, Гърция, Испания, Италия, Полша, Португалия, Република Корея, Тайланд, Холандия, Украйна, Иран и ЮАР са резервирали своите щандове. В изложенията ще се представят и посолствата на Аржентина, Великобритания, Южна Африка и Полша.

Италия и Великобритания ще покажат традиционни продукти на своите колективни щандове. Български продукти за поредна година ще бъдат демонстрирани в рамките на колективните участия на месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители.

22 000+посетители

През четирите изложбени дни се очаква над 22 000 професионалисти и широка публика да посетят МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Засилено е участието на изложители, представящи машини и технологии, както и фирми, които ще демонстрират водещи марки кафе, вендинг оборудване и аксесоари. По-интересни БИО ЗОНА и ЗОНА ДИЕТА & ФИТНЕС за храни и напитки за здравословно хранене и спортен режим ще привлекат вниманието на посетителите. И тази година двете зони са запълнени, а интересът за включване на нови изложители е значителен.

Съпътстващата програма

В дните на изложбите ще се проведе националната квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or, а Българската асоциация на професионалните готвачи ще организира кулинарното събитие GastronomiX. Пред погледа на посетителите ще се проведе и International Pizza Championship.

В съпътстващата програма ще бъде поставен и акцент на българските биопродукти с форума „Българските биопродукти по време на българското председателство на Съвета на ЕС, организиран от Българска асоциация Биопродукти. За професионалистите, чиято дейност и интереси са свързани с кашер и халал продукти, Гръцката международна бизнес асоциация организира конференцията „Kosher & Halal Certifications: a passport to export“.

Най-малките посетители също ще бъдат в центъра на събитията. За тях от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци ще бъде организирана детска дегустация под мотото „Здрави и силни от малки“. А за любителите на една от най-обичаните напитки, кафето, ще се организира Barista шампионат, в който специалистите от Baristo университет и Rancillio ще покажат уменията си.

Но това не е всичко. За участниците ще има и награди, раздадени по време на Националния конкурс за най-добра опаковка „Приз Пак“и конкурса Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви.

Подробна информация и новости за предстоящите събития може да откриете в страниците на изложенията: http://food-exhibitions.bg, www.sihre.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА