12 Октомври, 2017 07:26 1 454 7

Анкара: Дипломатическата криза между САЩ и Турция е преувеличена

  • турция-
  • сащ-
  • криза-
  • реджеп ердоган-
  • анкара

Скоро всичко ще бъде уредено, заяви турският вицепремиер

Анкара: Дипломатическата криза между САЩ и Турция е преувеличена - 1
Снимки: БТА/АР

Дипломатическата криза между САЩ и Турция е "преувеличена" и скоро ще бъде уредена, заяви турският вицепремиер Мехмет Шимшек, цитиран от Reuters.

В изказване, което очевидно цели да намали напрежението между двете страни, Шимшек каза по време на събитие във Вашингтон, че Анкара смята безопасността и сигурността на американските дипломати и служители в Турция за "топ приоритет".

Той описа задържането на служители на американските мисии в Турция като "рутинно разследване".

"Не искаме този спор да продължава и секунда повече", каза Шимшек в Търговската камара на САЩ.

Анкара: Дипломатическата криза между САЩ и Турция е преувеличена

Напрежението се породи от задържането на двама турски граждани, служители на американските дипломатически мисии. В отговор американските консулски служби преустановиха издаването на неимиграционни визи за турски граждани. Часове по-късно Анкара разпореди същата мярка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    9 2 Отговор
    Браво на Турция...американците си мислеха турците са като немците че американски агенти могат да послушват и те да си траят

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    3 0 Отговор
    Принципът на РЕЦИПРОЧНОСТТА винаги съм го харесвала и прилагала. Винаги върши отлична работа :-)
  • 3 КАСАПИН

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Скоро и на тръмп ще коленичите, без САЩ сте за никъде явно путин ви показа къде ви е мястото.Всички разбраха че кучето само лае.Тия цигански циркове чак ме кефят.Явно се осъзнаха кой губи от скандала и гледат да го потулят, че хиляди мангали чакат за визи. Oт САЩ за турция никои не напира.

    Коментиран от #5

  • 4 Хасан

    2 1 Отговор
    Турците имат мъдета ,а не като тебе да се надява на дупето си...да посреща всеки чужд войник с хляб ,сол и най _ гиздава девойка....
  • 5 КолБас

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КАСАПИН":

    Не знам кой обръща палачинката в случая, имайки в предвид, че посланика на Трамплин е изгонен от Турция! И това е резултат на Реципрочните и своевременни действия на турското правителство!
    Самолетите бомбардирали парламента по време на опита за преврат през миналата година излитаха от американската военна база в Инджирлик. И тогава турците дори им спряха електрозахранването на цялата база.
    Наглостта на краварите отдавна вече започна да става нетърпима!..

    Коментиран от #7

  • 6 Хасан

    1 0 Отговор
    Не е изгонен ..свършва му мандата...и е нормално да се псува отиващия...той плаща сметката ..а новия ще почва на чисто...такава е дипломацията
  • 7 Русчуклия

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "КолБас":

    Да, свършва му мандата. Въпреки, че изявлението на ръководството на страната, цитирам : " не го смятаме за представител на САЩ у нас" е достатъчно красноречиво. Но не това е важното, погледнах кариерата на посланика Джон Бас. Направи ми впечатление, че през 2008 г. е бил изпратен в Ирак като директор на групата за " провинциална реконструкция " на Ирак и е бил на този пост до 2012 г.
    Можете ли да си представите какви отдели има външното министерство на наглите! А преди това е бил в Косово. Т.е., с невъоръжено око се вижда, че посланика Джон Бас е силна фигура в американската политика на "разделяй и владей"
Новини по държави: