12 Октомври, 2017 16:55 3 166 5

Гумен автомобил от Япония

  • toyoda gosei-
  • flesby ii-
  • прототип-
  • концепт

Японският производител на еърбегове и автомобилни части от гума и пластмаса Toyoda Gosei представи "мек" автомобил с името Flesby II. Инженерите и дизайнерите на компанията смятат, че така ще изглеждат колите през 2030 г.

Според японците след малко повече от десетилетие колите ще бъдат напълно автономни, а за пътниците ще остава само да си намерят място в меките пашкули в салона, които се адаптират към формите на човешкото тяло.

Flesby II е еластичен както отвън, така и отвътре. Панелите на каросерията са изработени от иновационен гумен материал, който пропуска светлината. Купето може да променя формата си под въздействието на електричество.

Благодарение на вградените светодиоди по видимите повърхности на Flesby II могат да се изписват различни съобщения или да се изобразяват картини. В случай, че бъде ударен от футуристичния автомобил на Toyoda Gosei, пешеходецът ще остава невредим и ще получава по-тежки наранявания от контакта с пътната настилка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    17 2 Отговор
    Е това е за жена ми..че вече неам нерви. Две годишна кола я направи на войнишка манерка. И ми писна всяка събота и неделя да и карам колата на теникиджия и бояджия.. Ама май ще излезем пак карък-то това гуменото авто сигурно ще се цепи като гумен плондир..незнам..

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Мишлен

    1 1 Отговор
    А вие си мислихте, че онова гуменото бялото от рекламите не правело деца...
  • 3 Ьььььь

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Сменявай я....имам предвид жената.
  • 4 Гост

    2 1 Отговор
    Иво, Колега, жената, ако не е капризна ще я взема. На мен не ми е за ламарините. Ще си кара очуканата кола докато може.:)
  • 5 анонимко

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Брат и моята...

    Взе ми колата, защото била малка и по-лесна за каране! Направо на нищо я направи. И на всичко отгоре ходя да лъжа пред застрахователите, че е на паркинг! Те вече не искат да плащат и т.н. И даже съм сигурен, че като ми се ядоса я чуква ей така да ме дразани. А като ми е ядосана нарочно минава през всички дупки!!! Някой път няма да издържа!