Last news in Fakti

12 Октомври, 2017 18:43 4 841 43

Турция към САЩ: Нямаме нужда от вас!

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • сащ-
  • нужда-
  • президент-
  • криза-
  • визи-
  • консулство

Ердоган отново захапа американците

Турският президент за пореден път разкритикува САЩ и заяви, че ако американците не приемат страната такава, каквато е, то „Турция няма нужда от вас“, съобщи „Хюриет дейли нюз“.

Държавният глава призова Вашингтон да се „върне към разума“. Коментарът му е направен на фона на дипломатическата криза между двете страни, предизвикана от ареста на служител на американското консулство в Истанбул.

Ердоган хвърли вината за влошените отношения между двете страни на американския посланик, но въпреки това призова Вашингтон да направи стъпки за коригиране на случилото се.

„Ние сме Република Турция и вие ще го приемете. Ако пък не го направите, тогава съжалявам, но не се нуждаем от вас“, заяви Реджеп Ердоган.

Според турския президент „хунта“ в американската бюрократична машина иска да развали отношенията между двете страни. Ердоган смята, че тя е свързана с предишната администрация в лицето на Барак Обама.

Турските власти смятат, че в американските дипломатически представителства работят лица, близки до гюленистката организация „Фето“. След опита за военен преврат Анкара обвини живеещия в Пенсилвания проповедник Фетхуллах Гюлен за организирането на пуча.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горд Българин

    26 33 Отговор
    Не ми харесват хамериканците, защото са подли, нагли и арогантни. Считат, че света им принадлежи и всички трябва да се съобразяват с тях. Турците са същите и за това и те не ми харесват. Ще е супер едните и другите да се зачепарастят макар, че турчулята нямат никакъв шанс.

    Коментиран от #2, #10, #42

  • 2 onq s konq

    15 12 Отговор

    До коментар #1 от "Горд Българин":

    Бе то хубо,ама въпросът е ние на кого да помагаме

    Коментиран от #4, #7, #13

  • 3 БОБИ КОЧА

    17 13 Отговор
    След събитията в парка" Гизи "султана ми падна в очите, не мога да не кажа едно голямо ЕВАЛЛА в случая.

    Коментиран от #5

  • 4 onq s dinozavara

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Е как на кого да помагаш естествено на умрялото си БМВ, защото души асфалта и се чуди къде да умре.

    Коментиран от #8

  • 5 Хасан

    7 20 Отговор

    До коментар #3 от "БОБИ КОЧА":

    А какво стана в Гези???..20 дървета да се изсекат и да се направи мол....какво толкоз???за един мол толкова патардия

    Коментиран от #6

  • 6 БОБИ КОЧА

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Бяха бити и е...и в буквалният смисъл.
  • 7 БГ пироман

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    те ако чакаха на нашта помощ по-добре да си слагат по един камък на шията и да скачат в морето
  • 8 onq s konq

    10 9 Отговор

    До коментар #4 от "onq s dinozavara":

    Струва ми се че някакси не сме равнопоставени-ТИ МЕ ОБИЖДАШ НА бмв,А АЗ ТЕБЕ...НА ТРОТИНЕТКА ЛИ?!

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Борис

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Първо на нас трябва да си помогнем.Ама като гледам какси помагаме ,по добре да не се бъркаме в заимоотношенията на другите.

    Коментиран от #16

  • 14 onq s dinozavara

    8 7 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    А бе кон колко коня казваш ти беше БМВ-то? Упс извинявай те бяха умрели вече и май са останали 2-3 катъра само. Чудя се как качваш баирите да не би та го тикаш?

    Коментиран от #20

  • 15 Мангоооу

    10 18 Отговор

    До коментар #12 от "Горд Българин":

    Ей горд в България като събереш турци,цигани и помаци ей ти на 50% от населението,така че по полека не се надъхвай с тези кюрди седи мирен
  • 16 onq s konq

    15 6 Отговор

    До коментар #13 от "Борис":

    Зночи...Първата от 10-те Божи заповеди гласи:НИКОГА НЕ ПРАВИ НЕЩО,КОЕТО МОЖЕ ДА ГО СВЪРШИ НЯКОЙ ДРУГ ВМЕСТО ТЕБЕ.И затова защо да си "помагаме" на сами на себеси,след като ЕС ни пълни гушките с Еврофондове,НАТО ни пази безплатно,Турция ни снабдява с бежанци за да изкараме "некой лев" от трафик,Русия налива едни милиони в БГ за про-руска пропаганда,...Единственото което се иска от нас е ДА АРЧИМ!ПОВТАРЯМ-да арчим,за да не се трупат пари върху пари!Анадън му?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Асан

    13 5 Отговор
    Другаря ПУТИН Е ВЕЛИК ЕРДОГАН ще танцува валс
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 onq s konq

    8 6 Отговор

    До коментар #14 от "onq s dinozavara":

    Ас на тебе...нищо ни съм казвал,няма и да ти кажа защото първо ще кажеш че не е верно и веднага след това ще го оплюеш.А как се казва човек който оплюва?...Ами ПЛАВОЛНИК!...А аз с плювалници НЕ ГОВОРЯ,затова споко,у лево и докъдет стигнеш

    Коментиран от #21

  • 21 onq s dinozavara

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Като ти видя ника и няма как да се въздържа да не се позабавлявам с теб особено като знам, че си и фен на БМВ. Това е две в едно. Няма такъв кеф. Всъщност има още по-голям кеф и той е когато до мен спре някакъв с БМВ и го изрязкам да ми гледа номера отзад. После нарочно го изчаквам, че да застанем пак един до друг на следващия светофар, че пак да го накажа и така кеф след кеф след кеф. Получавам душевен оргазъм като ги гледам тези с БМВ-тата как се напъват като глисти на буца и то напразно.

    Коментиран от #23

  • 22 българофил

    6 12 Отговор
    В момента двамата диктатори се заиграват, ама докога?Да си припомним как свърши "братската дружба" между Сталин и Хитлер.Общо взето и двете държави си гледат интереса, а България трябва да се пази и от двете.Алтернативата е НАТО, ЕС и САЩ.

    Коментиран от #27

  • 23 onq s konq

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "onq s dinozavara":

    Понеже започна недопустимо да наглееш,ще те попитам:ЗАЩО ЗНАЕШ ЧЕ ПРИТЕЖАВАМ БМВ,А ТИ НИКОГА НЕ СИ КАЗВАЛ КАКВА МАРКА КОЛА ИМАШ И КОЛКО КОНЯ Е?Но да допуснем че е от "скромност".Е сега е момента да се изкажеш,но само не ми казвай че е "Ферари" или от сорта...Всъщност нищо не те бърка,но следващия ми въпрос е ...ТИ ИМАШ ЛИ КОЛА И ПО-ТОЧНО-ИМАЛ ЛИ СИ НЯКОГА?

    Коментиран от #25

  • 24 Бат Мишо

    8 5 Отговор
    българия да се пази от турция и русия с помощтта на ЕС дет нява армия даже
    да сменяш дилъра бърже
  • 25 onq s dinozavara

    8 5 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Ей кон ти отново ме разсмя. Ето за това обичам да се дракам с теб. Нека и аз да те питам в днешно време кой няма кола? Или ти мислиш, че само "баровци"като теб могат да си позволят кола? Мушморок БМВ дори да ми подаряват няма да го взема разбираш ли? И да имам кола. В момента карам 8-мата поред и забележи нито една от всичките ми осем не е била БМВ. Мога да си позволя, но за мен това не е автомобил. Това е автомобил за комплексари, разни "шведи" и турци като теб. Относно марката, която карам нарочно не я споменавам и то не от скромност, а за да не започнат едни нескончаеми спорове коя е по-добра. Автомобилът ми е масово производство, с който мога да ти отвея смешното БМВ с неговите 204 коня, което ти си мислиш, че е едва ли не някаква бегачка. Е "Ферари" нямам, защото такова наистина не мога да си позволя.
  • 26 стоян георгиев

    6 7 Отговор
    много силни думи на султана,а сащ не забравят.лошото е че риска от дестабилизация е опасен и у нас.
  • 27 Геро

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "българофил":

    Българофил ли си, българофоб ли си?
  • 28 Хасан

    10 12 Отговор
    Сащ няма визия...лута се като кокошка без глава ..не знае какво прави,какво иска..не иска и не може да воюва повече и затова използва разни терористични групи и паравоенни групи....

    Коментиран от #30

  • 29 Бат Мишо

    9 4 Отговор
    турция бега към русия , купува руски аец барабар с ОАЕ купуват руски пво ракети системи свой чужд, коет значи и руски самолети утре ше купят щот свой чужд пво и нато самолети си върят кат баба ми и духова музика ,Индия Китай Куба Корея и каталуния ако щете клонят отсега към русия .....кат почне кютека,кат са забучи първата точка У да не говорим тополка в Париж примерно ....дан са окажем резко в опразнен алиянс срещу цел свет за пореден път
  • 30 Asdfghj

    9 16 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    САЩ има визия но тя е неразбираема за турските ви глави.

    Коментиран от #34

  • 31 Бат Мишо

    8 4 Отговор
    Нали никой тук не си мисли че в 555 те членки на нато кат нас голог.зници,народа кът гледа първата 600 км гъбапо ТВ от сатаната на първия изгорял член ще останат в нато....онес западни лъвове и храбреци дет с 1 корея не им стиска да са сбият ЩЕ ОСТАНАТ В НАТО ? Кат видят как гази баба Меца първия.....ще излязат по улиците и ще си избият политиците с голи ръце само да не видят гъбата НАЖИВО
  • 32 Бат Мишо

    11 5 Отговор
    Пример
    неска гледаме по ТВ как Букурещ са изпарява и 600 км ядрена гъба -нея ще виждаме и през прозореца де......
    и идва ултиматум от рашките имате 2 часа да решите....
    А -ставате и са биете за братския американски народ,дет ви ебе жените и ва няма за живи хора и съответно децата ви отиват при румънските с следващата гъба
    Б- Траете си кат мишоци каквито сте и не се мешате на атжовете кат са ритат
    КО ПРАЙТЕ АМА ЧЕСТНО фащате пушките да убивате руснаци АМА ВЕРНО ЛИ.
    цели 2 часа до гъбата за които ще сте убили точно НУЛА РУСКИ ВОЙНИЦИ.....освен некой да пукяса от смех там в москва
  • 33 Бат Мишо

    8 5 Отговор
    Само не ми казвайте че някой тук вярва -че САЩ ще влязат в ГЛОБАЛЕН ТЕРМОЯДРЕН КОНФЛИКТ С Русия за да защитят България.....
    просто ще гледат както гледаха в Усрайна, за да поразучат воните руски пушкала щото поизостанаха И СИ ГО ПРИЗНАВАТ

    Коментиран от #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Къс ръкав

    14 5 Отговор
    Този чифте серсем и на Путин се опита да скърца със зъби, на като усети карбоново скърцане около аналния си проветрилник бързо отърча до Москва да прави иширети!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 наблюдател

    3 9 Отговор
    Тъп фес,който скоро ще разбере какво значи да се ежиш на великите сили.

    Коментиран от #41

  • 39 Хасан

    9 3 Отговор
    Политиката на Турция не може да бъде разбрана от българин...просто съзнанието му не позволява ...това е политика на независимост и защита на своите интереси..
  • 40 Гинеколог

    1 0 Отговор
    Ако американците са умни, незабавно трябва да изпратят външен министър до Анкара. Преди да пратят нов посланик!
    То си е тяхна работа...
  • 41 ИСТИНАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "наблюдател":

    ТЯ ТУРЦИЯ СИ Е ВЕЛИКА СИЛА !!! КОЯ СИЛА ЩЕ СИ ПОЗВОЛИ ДА СВАЛИ РУСКИ САМОЛЕТ И ДА И СЕ РАЗМИНЕ,ЧЕ ДАЖЕ И РАКЕТИ И ПРОДАВАТ !!!! КОЯ СИЛА АКО НЕ ВЕЛИКА ЩЕ СВАЛЯ АМЕРИКАНСКИ ТРАНСПОРТНИ ХЕЛИКОПТЕРИ В СЕВЕРЕН ИРАК !!!

    Коментиран от #43

  • 42 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Горд Българин":

    Руснаците не са ли същите...ами англичаните ...французите ...немците...направи нещо на своя глава да видиш как Меркел те удря по тиквата
  • 43 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "ИСТИНАТА":

    Мислите ли,че биха се решили да смъкнат самолета без благословията на Вашингтон?Тогава отношенията САЩ-Турция бяха нормални.Кризата се появи когато американците и там се загрижиха да доведат демокрацията и да шутират Ердоган.
Новини по държави: