13 Октомври, 2017 14:16 1 230 4

Политическа буря в Румъния

  • румъния-
  • оставки-
  • министри

Трима министри подадоха оставки заради корупция

Трима румънски министри подадоха оставки заради обвинения в корупция, съобщи Romania Insider.

Министрите са взели решението си след продължила шест часа среща на кабинета. Това стана, след като през септември антикорупционната прокуратура обяви, че е открила доказателства за корупция на двама политици.

Оставките си подават министърът на регионалното развитие Севил Шайдех, министърът на еврофондовете Рована Плумб и министърът на транспорта Алксандру -Ръзван Кук.

През миналия месец от прокуратурата обявиха, че разследват Шайдех за злоупотреба с власт. От там поискаха и разрешение за разследване и срещу Плумб. Реално Кук не е заподозрян, но и той подаде оставка.

По-рано румънският премиер Михай Тудосе заплаши, че ще подаде оставка, ако обвинените министри не се оттеглят. Те са били убедени да подадат оставка по време на срещата на кабинета. Този факт се счита за победа от страна на Тудосе.

Премиерът твърди, че скандалът се е отразил на възприятието на ЕС спрямо Румъния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И таз добра

    12 1 Отговор
    Това е Румъния,която,беше далеч след нас
  • 2 Гост

    11 0 Отговор
    Кога ще ги стигнем? Тук не прокуратура, а армия от прокурори трябва, сигурно ще изпозатворят 95% от хората във властта и администрацията. Затова няма и кой да създаде такъв орган, а ние ще слушаме МОЛ-а на БГ ЕООД как разправя, че тук няма нужда от такива органи, защото няма корупция. Честито настояще съграждани!
  • 3 БуМ

    10 0 Отговор
    Ей, хубаво, че у нас корупция няма въобще! От кеф ще отида да си хапна саниран хасковски суджук на магистралата... Да живей наркокартела ГРОБ и неговите слуги - най-честната банда на света!
  • 4 ЗЕВС

    7 1 Отговор
    Румъния е страна с президентско управление!
    В България с тоя парламентарен боломач нещата ще стават още по зле.
Новини по държави: