16 Октомври, 2017 08:32 1 749 4

Депутатски брат плашел с позиции в съда и полицията в Русе

  • русе-
  • бсп-
  • рекет-
  • гдбоп-
  • кат

Специализираният съд остави шестима от заподозрените

С чувство на безнаказаност е действал задържаният при акция срещу рекетьори Илия Стоилов, който е брат на депутата от БСП Георги Стоилов. Това е мнението на прокуратурата, която в неделя вечер поиска постоянен арест за него и още няколко души, предаде бТВ.

Общо шестима души остават за постоянно под стража, реши спецсъдът. Сред тях са самият Стоилов, както и синът на шефа на КАТ-Русе Мануел Манов.

Прокурор Калин Близнаков съобщи за 4 случая на рекет срещу бивши служители от фирмите на депутатския брат. Двама от свидетелите са разказали, че соченият за ръководител на престъпната група е заявявал многократно, че има позиции в местния съд и полицията в Русе.

Оказа се, че задържаната като член на организираната престъпна група жена е съпруга на Стоилов. Цветелина Стоилова е работила като управител на заложна къща, където служител на мъжа й е бил принуден да подпише запис на заповед за 100 хиляди лева.

Тя беше пусната под гаранция от 2000 лв. с мотива, че гледа 10-годишно дете. Друг от обвиняемите е под домашен арест заради влошено здравословно състояние. Прокуратурата ще протестира освобождаването и на двамата.

Пред съда Илия Стоилов заяви, че е земеделски производител. Трима от останалите задържани, сред тях и синът на началника на русенския КАТ - Мануел Манов, работят като охранители в нощен клуб в Русе, а двама са безработни.

Адвокатите се оплакаха, че не са имали време да се запознаят с материалите по делото. Те обаче са категорични, че не може да се говори за престъпна група.

Обвинението поиска от спецсъда да им бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража заради опасността от извършване на нови престъпления и сплашването на свидетели. Съдът се съобрази с това искане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Архиепископа

    9 1 Отговор
    Обратното би било странно, Деде, обратното - че брат на БСП депутат да е съвестен и почтен, в новината няма новина

    Коментиран от #4

  • 2 Emperorex

    8 1 Отговор
    Тоя верно си беше повярвал че градът е негов,крайно време беше да го стопират.
  • 3 Русенец

    2 5 Отговор
    ГЕРБ отвръщат на удара на БСП ! Като няма назначени в администрацията роднини, то ги търсим в бизнеса и ги удряме за назидание. ГЕРБ да внимават, че фамилията на русенския кмет е също Стоилов, така че на изборите народа да не ги обърка !
    Тази работа с рекета е като убийците на Пеевски, на горния етаж над КТБ. Чукат на едно място, но ще се пропука съвсем на друго !
  • 4 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Архиепископа":

    Съгласен съм. Хубаво, че е само брат му.
    Обикновенно всичката му рода плаши така. За това не плащат данъци, граждански отговорности и т.н.