24 Октомври, 2017 09:15 12 750 32

Русия изригна срещу САЩ

  • русия-
  • консулство-
  • сащ

Недоволство срещу американските власти заради руското консулство

Властите в САЩ не допуснаха руски дипломати до руското консулство в Сан Франциско, съобщи ТАСС.

Решението за затварянето на консулството беше взето на 2-ри септември. Обяснението е било изнасяне на архива на консулството.

Руски дипломати съобщават, че американски представители самостоятелно са опаковали архивите и са ги изпращали до Вашингтон. Според тях това е станало, въпреки непрестанните протести на руското външно министерство. Руски дипломати не са били допуснати до архива в този период.

Той е бил предаден на руското посолство на 23 октомври. Според изявление на руското външно министерство, „консулските архиви са неприкосновени по всяко време и независимо от тяхното местонахождение“.

Властите в САЩ са обвинени, че са нарушили разпоредбите на Виенската конвенция за двустранните консулски отношения.

Властите в САЩ иззеха няколко сгради на руската дипломация. Те вярват, че политическият имунитет на тези сгради вече е паднал и те са с отворен достъп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    38 88 Отговор
    За САЩ не важът законите-те са изключителната нация. Имат право да правят каквото си поискат. Те са критерия за свобода и законност в света. Американците са ни светлият пример и пътеводната ни звезда към съвършенството на човечеството. Те са винаги прави-а не гадните ушанки.

    Коментиран от #5, #16, #17

  • 2 СССР

    33 78 Отговор
    Другари да им покажем на ФАЩ че не сме безсилни и да има наложим спешни контра-санкции ! Да спрем износа към САЩ на бояришник , матрьошки и проститутки - и Лада и Москвич също! Така ще поставим американците на колене ! Наздраве другари !

    Коментиран от #20

  • 3 Контра

    71 19 Отговор
    ДЕБЕЛАШКО- ПРОСТАШКИТЕ ЗАКАЧКИ ОТ ПО- ДОЛУ СКРЪБНИ КОМЕНТАРИ ПРЕДИЗВИКВАТ СЪЖАЛЕНИЕ .ТЪРПЕНИЕТО И ТОЛЕРАНТНОСТТА СА ЧУЖДИ ЗА ДЕМОКРАЦЯТА СТАНАЛА КРЪВОЖАДЕН ХИЩНИК И МАША НА ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ И ИМПЕРИАЛИЗЪМ.
  • 4 изригване

    30 69 Отговор
    Всички руски дипломати са шпиони. В това никой не се съмнява. Като шпионажът е примитивен, лесно доловим, не се правете на големи русофили, защото е сигурно, че сте наясно с методите и действията на руснаците. Да иронизирате САЩ сигурно е голяма радост за някои, но всички знаем коя е най-силната държава в света, разполагаща с голям капацитет както материален, така и в областта на науката от всякакъв характер. Като сте такива привърженици на Путинова Русия, отидете да живеете там, и те имат демографски проблеми, ще ги зарадвате с предаността си. Лесно е да изпращате децата си в Щатите, а същевременно да се правите на големи почитатели на Русия.

    Коментиран от #7, #8, #10, #11, #12, #29, #32

  • 5 Хохи

    33 23 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Добро утро ЧАДО СЕЛСКО, ЗАБЛУДЕНО.
    От днес ще се обръщам към теб с ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА. Ходиш из гората и събираш МИНУСЧЕТА. ПЪЪЪЛНА КОШНИЦА С МИНУСЧЕТА.
    Рекордьорка.
    МИЗЕРНИЧКОТО МИСЛЕНЕ КОЕТО ИМАШ, ДАНО ГОСПОД ТИ ПОМОГНЕ, ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ ЧЕ ТИ Е МНОГО ТРУДНО И СМЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА ТЕБ

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Хахо

    26 12 Отговор

    До коментар #5 от "Хохи":

    Това не е юристката, неин клониг е!

    Коментиран от #13

  • 7 ГОВЕДАРСКИТЕ ДИПЛОМАТИ КВИ СА

    44 10 Отговор

    До коментар #4 от "изригване":

    АКО НЕ И ШПИОНИ ИЛИ НА МИСЛИШ ЗА БАЛАМУРНИЦИ .А ПРОПО И ТИ МОЙ ДА СИ СМЕНИШ АДРЕСА В ПОСОКА ГОВЕДАРИЯ.НАЛИ МНОГО ТА КЕФЯТ УБИЙЦИ ГМО ХРАНИ И ПОРНО.
  • 8 Барчо

    46 10 Отговор

    До коментар #4 от "изригване":

    Всички дипломати са шпиони. ВСИЧКИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ. Това не е само руска привилегия, а и американска, доминиканска, израелска, египетска и т.н. докато стигнем и до последната страна, която разполага с посолство в чужда държава. Така че не ми излизай с тъпия номер, че руските дипломати били шпиони и да го сервираш по такъв начин, че да изглежда че само те на света са шпиони.
    А и не бъркай безкрайната търпимост, толерантност и отстъпчивост в името на мира със слабост. Тези времена отминават и краварчетата ще се сблъскат с големи проблеми ако не си преустроят политиката изобщо. Не само към Русия. Някой все пак трябва да и покаже, че правото има две страни, а не една. Щото много лесно палачинката може да се обърне и ние да се окажем "непослушни" и да приложат и към нас същото "право". По принцип вече имаме такива примери.
  • 9 Барчо

    15 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хохи":

    Аз не и чета коментарите, освен ако не е коментирала мой.
  • 10 Ежко

    45 12 Отговор

    До коментар #4 от "изригване":

    На аргумети от сорта "отиди да живееш в Русия" се отговаяр с "отиди да живееш в Детройт"....А колкото до дипломатическите архиви, дори и по време на война те са неприкосновени.Естествено това не важи за САЩ!Ако беше станало обратното, кой знае колко щеше да плюеш руснаците.Всъщност нагласянето на морала и принципите към събитията е особено вреден навик!

    Коментиран от #18, #19

  • 11 Хохи

    37 10 Отговор

    До коментар #4 от "изригване":

    Когато фактите говорят и БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!
    Капацитети на САЩ:
    Духовност. 0,0000001%

    Наука (в погрешната насока се движи за такива като теб). А това което става го взеха от АНАНЕРБЕ и няма да ти го покажат на теб като наука а тъкмо обратното.
    0,0000000%
    Намеса във вътрешните работи на други държави, за тяхното заличаване като такива. 1000% не 100%

    Войни по целият свят НА КАДЕТО СЕ ОБЪРНЕШ ТЯХНА ПРОЯВА. 2000% не 200%
    В ХОДОЖЕСТВЕНАТА САМОДЕЙНОСТ МНОГО ГИ БИВА И СА ПОД ИМЕТО ХААРП, САМО КАКВИ ХУДОЖНИЦИ НЯМАТ АНАЛОГ, САМО КАКВИ КАРТИНИ НА НЕБЕТО РАДВАШ МУ СЕ ВСЕКИ ДЕН КОЛКО Е КРАСЕВО НАЛИ ЗАСПО ТАКАВА 3000% НЕ 300%

    ГМО ХРАНИ:: НОМЕР ЕДНО ,ТЪПЧИ СИ ДЕЦАТА АКО ИЗОБИЛИЕТО ИМСШ ТАКИВА С ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ ХРАНИ, И ПОСЛЕ СИ БИИ ГЛАВАТА.
    НЕ МОГА ПОВЕЧЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕНИ ХОРА С ОТМИТИ, НЕ РАЗМИТИ МОЗЪЦИ

    Мраза да пиша по много

    ДАНО ГОСПОД ТЕ СВЕТНЕ
  • 12 Сибирь

    29 9 Отговор

    До коментар #4 от "изригване":

    Аз живях в Русия ,прибрах се по принуда и съжалявам за всяка секунда прекарана тук! В Русия е пълно с българи,ние сме довеи и в Сибир! Въпреки визите и тежките им антимигрантски закони
  • 13 Хохи

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Хахо":

    Ами сега?
    Много сполучлив е тоя клонинг
    Започнала е да има РАЗКЛОНЕНИЯ
    хи, хи, хи

    Коментиран от #14

  • 14 Хахо

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хохи":

    Според мен е иронизиране.
  • 15 Sergiy

    10 30 Отговор
    Интересно , дали САЩ знае, че русия/Московия "изригна" срещу тях ;))
  • 16 ха ха ха

    16 13 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Това, категорично е най-голямата простотия, която съм чел в този сайт!
  • 17 Breaking news

    17 11 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Маце, крайно време е да си смениш чипа или дилъра.
  • 18 Марио

    28 9 Отговор

    До коментар #10 от "Ежко":

    ФАЩ, САЩ или каквито и да са в най-скоро време ще бъдат поставени на мястото и. За съжаление ние пак ще сме на губещата страна. СК е първата лястовичка, която не се подкупва със зелени банкнотки. Така тя е недосегаема и не можа да бъде превзета отвътре. До сега спечелените битки на краварите са тези, които предварително са "купени" отвътре. Като пример спечелеха битката в Ирак по простата причина, че бяха "привикали" предварително по различните си бази висши военни от садамовата армия и то стратезите. Те така или иначе са техни възпитаници повечето. По този начин армията беше обезглавена предварително.
    Сега СК и показва, че тяхната парична единица не върви навсякъде. Руснаци и китайци правят грешка, че не застават зад външната политика на СК, а тя е че никой не трябва да ги заплашва с каквото и да е. Нищо няма да спечелят от това, а ще загубят.
  • 19 hellmaker

    6 24 Отговор

    До коментар #10 от "Ежко":

    Хапчетата... забравил си ги. Детройт не е САЩ !! Виж икономиките,стандарта,БВП, конвертируемоста на валутите и търговските връзки и марки и тогава пиши "отиди да живееш в Детройт"
  • 20 БУАХАХАХТАА

    27 13 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    Проблема е че санкициит на САЩ срещу Русия са си един колосален удар на муха върху слон,обаче въпреки това САЩ продължават да внасят от Русия двигатели ,части за боинг, щатската полиция продължава да купува руски хеликотптери и за военни и градски нужди и т.н.Докато РУСИЯ ВНАСЯ ОТ САЩ стоки за 0,0000 долара.Страна зависимисот имат.
  • 21 Чурулик

    9 13 Отговор
    Цел свет му се подиграва на путя а он само си църка хахаха падна ми в очите язък за толковата военна техника ми направете с иран и северна корея учение по бреговете на миями как да неутрализирате евентуален противник хахахха..самолети му сваляха турците сега краварите па се гаврат с него а он само си ляля
  • 22 Киро

    7 17 Отговор
    Чиба и вън! Арееее, кат са много отворени - шут в г.за и да хващат самальота към калната дупка Расия!
  • 23 изригване

    8 17 Отговор
    Като сте толкова нахъсани знаете ли за американската мечта, а? А чували ли сте за руска мечта? А гледали ли сте как великите рускини с нокти и зъби се борят да докопат богат американец и да живеят в толкова мразените от вас Щати? Не ме нападайте чак толкова, не харесвам Путинова Русия, не харесвам начина по който живеят, не харесвам как олигарсите си служат с насилие и издевателства над нещастните работещи в присвоените от тях предприятия също като нашите. Не харесвам лъжите им, нито непочтеността им. Ако можехте, сигурно бихте ме разпънали на кръст, защото Русия е единствената ви надежда пак да сте на власт, пази Боже!

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Сорос

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "изригване":

    Браво момче, имаш бъдеще!
  • 25 ЧЕСТНО

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "изригване":

    ТУЙ КОЕТО ИЗМЪДРИ МАЙ Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА В ГОВЕДАРИЯ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТ ОТ ПРЕДИ 200 Г И ДО СЕГА .
  • 26 Патриот

    11 4 Отговор
    Интересно е как платените ни писари по новинарски статии пишат "Русия изгрегна", "Русия унищожи" и никога новините с истинските им имена "САЩ бомбандира училище", "САЩ бомбандира къщи в околностите на София"(това от преди няколко години), "САЩ опитва да подпали трета световна война". Лоша Русия, и добрите САЩ. Сякаш Русия подпали войните в аварбският свят, дякаш Русия е виновна, че Европа е залята от примати.
  • 27 Кавказ

    4 0 Отговор
    Вижте лятото всички руснаци живеят яко а ние къде може да ни видят
  • 28 Тръмпи

    5 1 Отговор
    САЩ никога не са спазвали международното право.А иначе дават акъл на другите да го спазват.
  • 29 8725

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "изригване":

    А американските говеда не са шпиони,а плодавачи на мартенички!
  • 30 Голям прос

    1 0 Отговор
    Ако съм на руснаците , ще им върна жеста. Личния състав на дипломатическия корпус в Русия е по-голям и американската ще ги заболи. Почти съм сигурен, че ще ореват орталъка от лошите руснаци
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "изригване":

    Иди бе да живеш в америка ако не беше ссср ти нямаше сега да си българин