25 Октомври, 2017 18:36 1 299 0

Тайван и САЩ за регионален мир и стабилност

  • тайван-
  • сащ-
  • сътрудничество-
  • регионален мир-
  • сигурност-
  • рамково споразумение-
  • визита

Даниел Ръсел посети Тайван

Тайван и САЩ за регионален мир и стабилност - 1

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че Тайван и САЩ трябва да се възползват от силните си двустранни отношения като работят заедно за по-нататъшно насърчаване на регионалния мир, стабилност и сигурност.

„Двете страни отдавна се радват на силен обмен в широк спектър от области“, заяви Цай, допълвайки: „Очаква се това тясно сътрудничество да продължи да напредва и да допринася за просперитета на региона.

Цай направи своето изявление по време на посещение на Даниел Ръсел – бивш американски секретар по въпросите на Източна Азия и Тихия океан.

По думи на президента на Тайван сред примерите за тясното сътрудничество със САЩ по важни международни въпроси е Рамковото споразумение за глобално сътрудничество и обучение. Други инициативи под шапката на това Рамково споразумение са в процес на подготовка, като се очаква те да позволят на Тайван да окаже по-голям принос за международната общност.

Сключено през юни 2015 г., Рамковото споразумение дава възможност на двете страни да се справят с глобалните предизвикателства в области като образование, енергетика, опазване на околната среда, международна хуманитарна помощ, регионално развитие, технологии и обществено здраве.

Президентът на Република Китай благодари на Даниел Ръсел за подкрепата през годините, а също и за усилията за насърчаване на сътрудничеството между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА