26 Октомври, 2017 17:12 1 677 2

Хакери глобяват от името на МВР за гледане на порно

  • хакери-
  • глоба-
  • порно-
  • мвр

Глобата била 40 лв., ако не я платиш блокирали компютъра

Глоба от името на МВР за гледане на порно налагат хакери, които са успели да вкарат скриптове за печелене на пари в еротични сайтове, оплака се български потребител, чийто компютър бил "блокиран" до плащане на глоба.

До прозорчето с предупредителен надпис се стигнало, след като се опитал да намери в интернет мултимедийни еротични изпълнения на Алекс Алексиева, рекламирани в събота в различни издания, пише "Телеграф".

"Написах "Alex Alexsieva f*ck" и вместо сладостни тръпки ме обзе притеснение, защото излезе надпис, че компютърът ми е блокиран. В изскачащия прозорец имало "уведомление от Министерството на вътрешните работи на България за борба с киберпрестъпността", която обяснявало на потребителя, че е блокиран заради "многократно посещаване на порнографски сайтове, съдържащи материали, забранени от закона на Министерството на вътрешните работи, а именно порнография с елементи на педофилия, насилие и пропаганда на хомосексуалността."

По-нататък от "МВР" давали указания за снемане на блокадата да бъдат преведени 40 лева като глоба по сметка в портфейла за електронни плащания в интернет WebMoney. Като алтернатива плащането можело да стане и в кештерминал с пъхане в машината също на 40 лева. Борците срещу порнографията обясняват, че ако някой се опита да се разблокира без да плати или ако откаже плащане, "разследваща оперативна група незабавно ще бъде изпратена до мястото на пребиваването и ще ви задържи".

Освен това материалите щели да бъдат предадени за образуване на разследване по чл. 242, текст от наказателния кодекс, който обаче регламентира наказанието за престъпления против митническия режим. Специалисти предупредиха, че "глобата" е елементарен опит за хакерска измама с обикновен скрипт, който заобикаля firewall-а на компютъра поне засега до следващата актуализация. Вероятно по тази причина и "глобяващият орган" дава на уличеното лице срок от 4 часа за заплащане на глобата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    6 0 Отговор
    Ами, Алекс си заслужава 40лв.! Дори и на видео!:) Като я знам как хубаво пее, кой знае колко добре свири!:)
  • 2 Иван

    4 1 Отговор
    40 лева?За жена?
    Една офца е 150 лв.