Last news in Fakti

2 Ноември, 2017 18:21 4 206 5

Изложението Месомания разкрива тайната на месните продукти

  • иец-
  • месомания-
  • изложение
Изложението Месомания разкрива тайната на месните продукти - 1

Най-голямото бизнес събитие в София – изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще съберат на едно място хранително-вкусовия бранш от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център.

Фермерско зряло говеждо месо – само за ценители

Eдин от акцентите на тазгодишното издание на МЕСОМАНИЯ е фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията за DRY AGING в световен мащаб. Месото от предварително подбрани животни се полага в камера за зреене за период от 14 до 60 дни, при които достига до различни етапи на зреене и подобрява вкусовите си качества. Фермерското зряло месо е наситено с аминокиселини и колаген, което го прави нежно, крехко и лесно за храносмилане и усвояване от организма.

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси ще бъдат представени на изложението. "Луканковият меч" е един от новите продукти, създаден от екип технолози, провокирани от историческото минало на Тракийския регион. Продуктът е произведен от едро кълцано свинско месо с класически подправки, характерни за района на Беломорска Тракия.

Луканката, бабекът и веселяшката броеница – вкусовете на България

Панагюрската луканка e традиционен месен продукт, отличаващ се със специфични рецептура, метод на сушене и пресоване, форма, аромат, вкус и консистенция. За приготвянето му се използва говеждо и свинско месо, което се смила и смесва с ароматен букет от подправки.

Деликатесен шпек е нов, висококачествен продукт, пушен на буково дърво, с цели парченца месо, отговарящ на високите потребителски изисквания. Майсторлъшкият вкус на продукта се дължи на умелата комбинация от свинско месо и ароматния микс от натурални подправки.

Веселяшката броеница и Бабекът – тракийска пуска също ще могат да бъдат опитани по време на МЕСОМАНИЯ. Интересен продукт е и домашна луканка с орехи - ядките допълват традиционния вкус със своята нежна хрупкавост. Сред експонатите още ще бъдат и едни от любимите на потребителите продукти телешка луканка, неврокопска луканка, бански старец, домашен неврокопски суджук и много други.

Айвар за по-вкусно месо

Айварът е продукт с изключително високо качество, който е създаден по автентична балканска домашна рецепта. Характерен е с това, че се приготвя предимно от чушки и патладжан. Не съдържа никакви оцветители и консерванти. Изисканият му вкус и плътна консистенция го правят подходящ както за междинно хранене, така и за всяка вечеря.

Чисто месо с щипка сол и много любов по стара гоцеделчевска рецепта

Телешкo месо в буркан и свинско месо в буркан – бързо и удобно за всяко домакинство. Приготвено е по стара гоцеделчевска рецепта, за да се получи едно чудно, готово за похапване и споделяне месо. За да отговори на възроденото търсене на старите рецепти и вкусове, Месомания ще покаже сушена кървавица, като един от най-харесваните традиционни колбаси. Прави се от свинско месо и много праз, по автентична рецепта от Пиринския регион. Изсушена е и е готова за консумация, като перфектно се комбинира с чаша червено вино.

Всички новости на МЕСОМАНИЯ следете в сайта - http://food-exhibitions.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сирене от соя

    22 1 Отговор
    В БЪлгария производителите на колбаси трябва да сложат допълнение в етикета, че при направата на този продукт не е пострадало нито едно животно!
    Всикчо е соя и овкусители!

    Коментиран от #2

  • 2 сурогата

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сирене от соя":

    Можеше да се напишеш Тофу, а не такъв дълъг ник. Не всичко е соя, консерванти, овкусители, оцветители, стабилизатори, ароматизатори, подобрители, агенти и т.н. Проблема е, че месния продукт или е направен от старо месо, сиреч държано години по фризери, или е от стари животни само сухожилия и жилава консистенция, или се използват повече субпродукти, прекалено лой, мас, подправки, сол....
  • 3 Пазарен Либерализатор

    2 0 Отговор
    За това-самиздат. Суджуци, спържа, месо в каче, в буркани, пушено, сушено и т.н.... Забравили сте истинския вкус на храната. Е, и аз не се кефя да обръщам агнешки черва и да ги осолявам, ама като не искам да ям салами в найлон се примирявам. За награда си правя плитка от черва и ги запичам с масло и черен пипер.

    Коментиран от #4

  • 4 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    Стига бе човек - не мога да говоря с колегите в офиса :):):) отивам да си ХАПНА
  • 5 Иван Господинов

    1 1 Отговор
    За веганите е осигурена безплатна консултация с психиатър