Last news in Fakti

3 Ноември, 2017 16:17 2 994 7

Четирима роми на съд за кърваво меле в Раднево

  • роми-
  • бити-
  • раднево

Баща, син и двама братовчеди застанаха пред Темида в Стара Загора за кърваво меле на центъра на миньорския град Раднево отпреди 18 месеца. След поредица от връщания на обвинителния акт и самоотвод на съдия делото за жесток побой, нанесен от ромска фамилия над трима местни младежи най-после тръгна.

На подсъдимата скамейка са 39-годишният лихвар от ромския квартал Кантона Калчо Иванов,20 – годишният му син Стефан и неговите братовчеди Динко Ангелинов и Антон Иванов.Срещу тях е повдигнато обвинение за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди, който останал недовършен по независещи от тях причини, съобщи "Монитор".

В хода на досъдебното производство по безспорен начин е установено, че в ранния следобед на 2 май 2016 г. в Раднево е възникнало спречкване за отнето предимство на пътя между обвиняемия Стефан и пострадалия, 28-годишния Георги Николов, при което Николов е нанесъл побой над по-младия шофьор. Обвиняемият се оплакал на баща си Калчо и заедно с братовчедите си Антон и Динко решили да се саморазправят.

Четиримата с два автомобил започнали да търсят Георги и неговите приятели, след което ги открили и преследвали до центъра на градчето в близост до фитнес- зала. Там четиримата обвиняеми слезли от автомобила въоръжени с бухалки, пръти и ножове и пред очите на около 25-30 свидетели се нахвърлили върху пострадалите Георги Николов, Живко Жеков и Цветелин Кюстендилски.

На първото заседание бяха разпитани голяма част от 37-те свидетели, съдия – докладчикът Марияна Христакиева насрочи изслушването на останалите за 11 и 12 декември.

За престъплението, за което са повдигнати обвинения на четиримата, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години или доживотен затвор.Инцидентът от 2 май м.г. стана причина за близо едноседмично брожение в града, стигна се до въвеждането на тежко въоръжена жандармерия и водометни оръдия за опазването на квартал „Кантона“ от опожаряване.

Година и 8 месеца считаните за извършители на тежкото престъпление са в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Няколко адвокати са наети да бранят подсъдимите, сред тях е и нашумялата преди време заради връзка с Илиан Варсанов Радост Караиванова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    20 0 Отговор
    Само съд и реални присъди, а не условни. Ако има превила да са за всички, а не само за нас.
  • 2 Шпек Салам Народен

    16 2 Отговор
    Видя ли циганин с брада,очите ми кръвясват.Мхм.
  • 3 JEEP

    20 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Година и 8 месеца считаните за извършители на тежкото престъпление са в ареста = година и осем месеца ги храним. Мястото им е в тухларната докато се изкривят от работа, а не от лежане!

    Коментиран от #4

  • 4 me be re

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "JEEP":

    '' Няколко адвокати са наети да бранят подсъдимите, ... '' никоя институция не се интерисува от къде имат пари за адвокати. А най вероятно нямат един ден трудов стаж и каквито и да са платени осигуровки.
  • 5 Хубенов

    9 0 Отговор
    Не защитавам циганите, а изтъквам. 1-во пише 25-30 свидетели, и 2ро малко по-надоло, че били разпитани голяма част от 37-то свидетели? Последно колко са свидетелите? Иначе само смър чрез публично обесване!
  • 6 Истината винаги боли

    13 0 Отговор
    КОЙ е пазарил адвокатите за циганите не признаващи законите в България?КОЙ им осигурява комфорта да си имат тъй засукана адвокатка с опит катоРадост Караиванова,това трябва да разберат разследващите.Кой мъти водата в България и дава на циганите смелост да не спазват законите.За това дайте повече информация-КОЙ??
  • 7 Испанеца от Българиа

    8 0 Отговор
    Аз сам от ромски произход и 15 години живея в Испания за такива им трабва да беше жив бай Тошо