Куката съди МВР за задържано Lamborghini за 800 000 лева

10 Ноември, 2017 15:11
26 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 22273
Автор: Мартин Христов

Плевенският мафиот Камен Балбузанов – Куката, който бе зрелищно арестуван тази пролет след щура гонка с полицаите в родния си град, е завел чрез адвокатите си дело срещу МВР.

Куката претендира, че тузарското му возило „Ламборгини Авентадор” е неправомерно задържано на паркинга на полицията вече седем месеца и че търпи колосални загуби заради това, пише "Уикенд".

Балбузанов настоява автомобилът му, чиято стойност надхвърля 800 000 лева, да бъде върнат на съпругата му, тъй като скъпото возило се амортизира заради недобра поддръжка и съхранение.

Според адвокатите на Куката, който е обвинен от прокуратурата като тартор на престъпна банда, рекетираща дребния бизнес в Плевен, спортният звяр, гордост на италианското автомобилостроене, е взет на лизинг от Балбузанов и освен, че клиентът им изпитва затруднение да плаща вноските, той не може да се раздели с колата, тъй като тя е вписана като веществено доказателство по делото.

Юристите настояват автомобилът да бъде върнат на клиента им, за да успее той да го продаде и да възстанови отчасти парите, които е плащал за него.

Преди да бъде арестуван тази пролет, Камен Куката събираше завистливи погледи заради уникалните си автомобили, на които би завидял даже арабски шейх.

По груби сметки, тузарските возила на плевенския гангстер са на обща стойност над 2 милиона лева.

Най-бляскавото возило на Балбузанов е задържаният от полицията топмодел на „Ламборгини” – Авентадор. Свръхмощното италианско возило не е единствения спортен автомобил на Куката, той разполага и с по-скромно „Порше Карера S”, чиято стойност е „само” около 250 000 лева.

Два джипа „Рейндж Ровър”, единият от които шофиран от съпругата му, допълваха автопарка на гологлавия мафиот.