13 Ноември, 2017 06:21 10 883 16

Първият хотел в света, който е построен в кариера (СНИМКИ)

  • хотел-
  • китай-
  • кариера

Хотел изграден на мястото на кариера. Едва ли мислите, че това е възможно. Инвеститорите от Китай обаче бързо ви опровергават, тъй като хотелският комплекс вече е готов. Уникалният хотел Songjiang InterContinental се намира в покрайнините на Шанхай и се намира на 90 метра под земята. Сградата е готова, а след половин година ще посреща и посетители.

Не е ясно чия е идеята именно в кариера да се построи хотела, но дизайнери не отричат, че сградата чудесно се вписва в ландшафта. Почти целият хотел е разположен под морското равнище.

Songjiang InterContinental разполага с 370 стаи. Също така на територията му е разположена цялата необходима инфраструктура за почивка и делови срещи. Конферентната зала разполага с 1000 места. Уникалното на проекта е, че посетителите ще могат да видят водопад, който ще се стича буквално върху сградата.

Важно е да се отбележи, че Songjiang InterContinental вече е определена за една от най-екологичните сгради благодарение на възможността да използва слънчева и геотермална енергия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗКХ

    120 10 Отговор
    87 година Китай не е имал 1 км. магистрала, сега има десетки хиляди, ако не се лъжа бяха над 20 х., а ние тогава ИЗГРАЖДАХМЕ ВИАДУКТИ КАТО ВИТИНЯ. И при това положение да излизат по тв. и да ми говаорят вече 30 години 10 ноември каква светла дата е в нашето съществуване си е жив цинизъм и хипноза.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Мерц

    60 1 Отговор
    Китай вече са номер 1 в света!
  • 3 ТакаЕ

    47 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЗКХ":

    Така е, цинизма и лицемерието са новите ценности - затова така ги затвърждават постоянно, имай предвид че целта е младото поколение да израстне в тази паралелна реалност и да не пожелае един ден да има друг живот... или пък поне да знае, че има и друг начин на живот :)
    Живи и здрави, историята е видяла какво ли не, тепърва ще вижда пак :)
  • 4 незнайко

    41 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЗКХ":

    Отличен коментар. Хипнозата е велико нещо, но когато е всеобща е нещо лошо ! 27 години в БЪЛГАРИЯ се създават богаташи, за сметка на останалите както каза някой 80% дебили. Продължаваме да затъваме и то стремоглаво !!!
  • 5 ЪРП

    36 1 Отговор
    КИТАЙ ВЕЧЕ НЯМАТ СПИРАНЕ!!!!
    КАКТО КАЗА ПУТИН, ДО 10 ГОДИНИ ЩЕ БЪДАТ ИКОНМИКА №1........НЕДОСТИЖИМИ
  • 6 Бесен Язовец

    28 2 Отговор
    Българския модел на демокрация е латиноамерикански щото ни е насаден от САЩ както го насаждат и в цяла Ю.А без средна класа.А и манталитета български е малко латино( просташки) и ето ти резултата
  • 7 ЪРП

    34 2 Отговор
    КИТАЙ ,ПРЕДИ 11 ГОДИНИ ПОСТРОИХА ЗА ПЕРИОД ОТ 5 ГОДИНИ НАЙ-ВИКОКОПЛАНИНСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА НА ПЛАНЕТАТА С ОБЩА ДЪЛЖИНА ОТ 1142 КМ. , КОЯТО ИМ СТРУВАШЕ 4,2 МИЛРД.ДОЛАРА!!!!!!
    СРЕДНА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА НАД 4000 МЕТРА И НАЙ-ВИСОКА ЧАСТ ОТ 5072 МЕТРА.
    Дългият 1 338 м ТУНЕЛА Фънхуошан е най-високият железопътен тунел В СВЕТА. Намира се на 4 905 м надморска височина.
    По тази отсечка има общо 675 МОСТА с обща дължина 159,88 км.
    ВСИЧКОТО ТОВА НЕЩО Е ПОСТРОЕНО НА СТОЙНОСТ ОТ 3 677 000 ДОЛАРА НА КИЛОМЕТЪР!!!!!!!

    АЙДЕ ,СЕГА НЯКОЙ ДА МИ ПРИПОМНИ, КОЛКО СТРУВА 1 КМ. "МАГИСТРАЛА" И 1 КМ. ОТ СМЕХОТВОРНО-ВЕЛИКАТА НИ ПОГРАНИЧНА ОГРАДА СТРОЕНИ ОТ "ВЕЛИКИЯ" НИ ВОЖД БОЙКО?!???????

    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%BD%D1%85%D0%B0%D0%B9-%D0%A2%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0
  • 8 Съпоставка

    18 0 Отговор
    А у нас на баластрериата на долни Богоров некви м...ли са си направили колиба и сметище на което си топят крадените кабели
  • 9 АЕХЕ

    14 20 Отговор
    Много комунисти сте се събрали тук. Човек ще си помисли, че получавате някой лев да пишете тези простотии. Все едно Китай с "чистата" форма на тази пропаднала система постига тези велики неща. Напротив драги ми "другари". Китай прокопса едва тогава, когато позволи частния бизнес и се отвори към света. Другото го свърши огромното им население и територия. Ако си бяха останали в чистата форма още щяха да умират от глад.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 законен

    10 9 Отговор

    До коментар #9 от "АЕХЕ":

    Ми естествено , че получават , ти за какво си мислиш , че се "бъхтят" ? То не че могат да направят нещо реално , то от комунисти освен демагогия и пропаганда друго света не е видял , строили ама друг път ! Много им се ще да го пришият Китай към комунизЪма , ама там милионерите вече са повече от населението на България и с комунизма ги свързва само името на партията , ама скоро и него ще сменят !
  • 11 законен

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "АЕХЕ":

    А пък тоя хотел сигурно партията го строи за селяните и пролетариата , да почиват безплатно и да се радват на комунизЪма !

    Коментиран от #12

  • 12 незаконен

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "законен":

    kak сте? Плюете ли? ;) Хората се развиват, вий си плюйте :)
  • 13 Тука има тука нема

    4 9 Отговор
    Скрили са хотела в кариерата, за да не гледат панорамния наземен промишления пейзаж с далекопроводите.
  • 14 стоян

    2 8 Отговор
    Разбрахме до къде е стигнал с развитието комунис Китай А докъде стигна комунис Росия е по важното =до боряшник и олигарси- а имат 1180 км магистрали
  • 15 Гост

    9 0 Отговор
    Ако беше в България щяха да се опълчат срещу проекта няколко световно неизвестни НПО-та и псевдо природозащитници който да обясняват колко редки видове буболечки живеят там и как изграждането на хотела ще застраши съществуването на цялото човечество!
  • 16 Jack Bauer

    5 0 Отговор
    Как ще ги стигнем КИТАЙЦИТЕ?
    Че и затминем, кога?
    Другари, уважаеми дами и господа,
    направо се чудя как е възможно това?
    ;-)